αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜπαίνουν οι μπουλντόζες: Πότε ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Μικρολίμανου

Μπαίνουν οι μπουλντόζες: Πότε ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Μικρολίμανου

Το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο αναμένεται να γίνει η ανάπλαση του Μικρολίμανου, παρέθεσε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως πρόκειται για ένα έργο το οποίο ήθελε να υλοποιήσει από την αρχή η Δημοτική Αρχή: «Λάβαμε 3 παρατάσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματα. Χρειάστηκαν 3,5 χρόνια καθώς ξεκινήσαμε το 2015 τις ενέργειες για την ανάπλαση. Τα καταφέραμε. Στις επόμενες 30περίπου ημέρες θα έχουμε ανάδοχο, άρα αν δεν έχουμε ενστάσεις, τέλος Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουμε άμεσα την ανάπλαση από επιλεγμένα σημεία. Θα δούμε πως θα γίνουν τα βήματα του έργου, το οποίο έχει περίπου δέκα ημέρες διορία για να εκτελεστεί. Θα προχωρήσουμε και θα είναι μια πολύ όμορφη ανάπλαση», σημείωσε, λέγοντας πως η χρηματοδότηση του έργου είναι από την Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στα ζητήματα που επιλύονται και στις αλλαγές που θα προκύψουν από την ανάπλαση στο Μικρολίμανο.

Συγκεκριμένα τόνισε πως ο χώρος περιπάτου θα έχει πλάτος 10 μέτρα και θα μπορούν οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι τουρίστες να περπατούν, θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, η αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνεται με άλλο τρόπο, ο φωτισμός θα είναι καλύτερος και δεν θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα ή παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια, όπως συμβαίνει τώρα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως ο Δήμος, η τροχαία, η αστυνομία θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός από τους καταστηματάρχες: «Δεν μιλάω για όλους, υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται και προσπαθoύν, όμως κάποιοι δεν κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, αγνοώντας είτε τις συστάσεις μας είτε τα πρόστιμα που έχουμε βάλει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − sixteen =