αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπαίνοντας… στο χάος: 3 tips για να «επιβιώσεις» στον πρώτο χρόνο σου στην επιχειρηματικότητα

Μπαίνοντας… στο χάος: 3 tips για να «επιβιώσεις» στον πρώτο χρόνο σου στην επιχειρηματικότητα

Δεν είναι μια εύκολη μετάβαση. Αν πριν δούλευες κάπου ως υπάλληλος ή ήσουν απλά φοιτητής, και αποφάσισες τώρα να μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά. Άλλοι ρυθμοί, άλλα άγχη. Άλλα πως μπορείς να «επιβιώσεις» μπαίνοντας σε αυτό… το χάος; Τώρα θα δούμε 3 απλά tips για να μην «χάσεις την μπάλα» τον πρώτο χρόνο. Και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα όσο πιο ομαλά γίνεται.

1# Φτιάξε πρόγραμμα. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες είναι να πέφτουν με τα μούτρα στην δουλειά. Και να δουλεύουν όλη την ημέρα, κάθε ημέρα. Αυτό μπορείς να το κάνεις για 1 εβδομάδα. Αλλά δεν μπορείς να το κάνεις για 1 χρόνο. Θα πέσεις κάτω. Και μην ξεχνάς ότι μπροστά σου έχεις ένα μαραθώνιο. Φτιάξε ένα πρόγραμμα και κάνε όσο πιο συγκεκριμένες μπορείς τις ώρες εργασίας. Σίγουρα θα γίνονται τροποποιήσεις. Άλλα πρέπει να έχεις ένα αρχικό πλάνο. Και να μην είσαι σε mood «θα ξυπνήσω το πρωί και θα δουλέψω… μέχρι όσο πάει».

2# Μοίρασε αρμοδιότητες. Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα μόνος. Αν έχεις μια ομάδα, εδώ τα δεδομένα είναι πιο απλά. Μοιράζεις τις αρμοδιότητες και έτσι ο καθένας έχει το δικό του κομμάτι. Αν δεν έχεις ομάδα, μπορείς να βρεις κάποιους freelancers, να τους μισθώσεις και να βγάλουν σε πέρας συγκεκριμένα tasks που θες.

3# Κάνε διαλείμματα. Απαραίτητο συστατικό. Κάνε διαλείμματα μέσα στην ημέρα. Και κατά προτίμηση βγες από το σπίτι/ γραφείο. Πήγαινε μια βόλτα και συνάντησε ανθρώπους. Θα «καθαρίσει» το μυαλό σου και μετά θα μπορείς να δουλέψεις πιο παραγωγικά. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι η ζωή… δεν είναι μόνο δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 8 =