αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜπαίνει όριο στις συναλλαγές στα γκισέ των τραπεζών- Ποιες άλλες ενέργειες δεν θα γίνονται στα καταστήματα

Μπαίνει όριο στις συναλλαγές στα γκισέ των τραπεζών- Ποιες άλλες ενέργειες δεν θα γίνονται στα καταστήματα

Περιορίζουν τις συναλλαγές στο δίκτυο οι τράπεζες προκειμένου να προστατέψουν τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Τρίτη, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι αναλήψεις έως 400 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά στα ΑΤΜ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις καταθέσεις έως 1000 ευρώ.

Η πληρωμή λογαριασμών δεν θα πραγματοποιείται πλέον στα ταμεία των τραπεζών. Οι πληρωμές για δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών, δηλαδή κινήσεων και υπολοίπων, πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων. Οι τράπεζες προτρέπουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα εναλλακτικά δίκτυα συναλλαγών, δηλαδή το internet και mobile banking προκειμένου να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =