αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπάσιμο» της Creta Farms στη Ρουμανική αγορά

«Μπάσιμο» της Creta Farms στη Ρουμανική αγορά

Η Ρουμανία, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της ΝΑ Ευρώπης είναι ο επόμενος σταθμός στη διεθνή επέκταση της Creta Farms. Η είσοδος στη ρουμάνικη αγορά αλλαντικών, η οποία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική θα γίνει μέσω στρατηγικής συμφωνίας με τοπικό συνεργάτη (μοντέλο Licensing & Supply), ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη της παραγωγής και διάθεσης των αλλαντικών της κρητικής εταιρείας.

Ο Ρουμάνος συνεργάτης, απαριθμεί 450 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων τα 296 απασχολούνται στο τμήμα πωλήσεων. Τα πρώτα προϊόντα θα βρίσκονται τόσο στα ράφια των super markets (οργανωμένο λιανεμπόριο) όσο και στα κανάλια της χονδρικής και της αυθόρμητης αγοράς στα μέσα Ιανουαρίου του 2017, ενώ αμφότερες οι εταιρείες θα υποστηρίξουν συγκεκριμένο πλάνο διαφήμισης σε πληθυσμό 22 εκατομμυρίων. Η Creta Farms έχει βέβαιες ενδείξεις για μια γρήγορη διείσδυση των πατενταρισμένων προϊόντων με ελαιόλαδο (θρεπτικά άλλα και γευστικά), τα οποία αποτελούν μια διαφοροποιημένη επιλογή και διευκρινίζει ότι η δραστηριοποίησή της δεν περιορίζεται μόνο στον κλάδο των αλλαντικών αλλά επεκτείνεται σε προϊοντικούς πυλώνες όπως τυροκομικά, έτοιμα γεύματα (πίτσα, πίτες, σάντουιτς),

Η κρητική εταιρεία κατέληξε σε αυτή την απόφαση, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες και μελέτες που διήρκησαν 16 μήνες με εξαιρετικά αποτελέσματα ευρείας αποδοχής τόσο του concept όσο και των προϊόντων Εν Ελλάδι (αλλαντικά με βάση το ελαιόλαδο). Να σημειωθεί ότι η ρουμάνικη αγορά αλλαντικών ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ ετησίως και είναι τριπλάσια σε μέγεθος από την ελληνική.

Όπως τονίζει η Ημερησία, η Creta Farms ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που εντάχθηκε στο «Σχέδιο Γιούνκερ» και έλαβε δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιήσει κυρίως για την επέκτασή της εκτός συνόρων, με αιχμή τα καινοτόμα αλλαντικά της «Εν Ελλάδι». Η καινοτόμος φύση της συγκεκριμένης σειράς έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ένταξη της εταιρείας στο πακέτο Γιούνκερ, όπως παραδέχθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Jonathan Taylor.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 6 =