αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜοσκοβισί: Η Κομισιόν φτιάχνει κατάλογο χωρών για τη διεθνή φοροδιαφυγή

Μοσκοβισί: Η Κομισιόν φτιάχνει κατάλογο χωρών για τη διεθνή φοροδιαφυγή

“Η Κομισιόν έχει δρομολογήσει την κατάρτιση κοινού καταλόγου μη συμμορφούμενων σε φορολογικά θέματα χωρών, τα δε κράτη- μέλη της ΕΕ πρέπει να συμφωνήσουν για τις κυρώσεις”, απάντησε ο επίτροπος Μοσκοβισί στη γραπτή ερώτηση του Στέλιου Κούλογλου σχετικά με τα Panama Papers και τη στάση της Κομισιόν στην καταπολέμηση της διεθνούς φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής.

Με αφορμή την παραίτηση του βραβευμένου με Νόμπελ Αμερικανού οικονομολόγου, Τζόζεφ Στίγκλιτς και του Ελβετού καθηγητή, ειδικού σε θέματα κατά της διαφθοράς, Μαρκ Πιέθ, από την επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει την έλλειψη διαφάνειας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του Παναμά έπειτα από το σκάνδαλο των Panama Papers, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την Κομισιόν να διευκρινίσει ποια μέτρα προτίθετο να λάβει, προκειμένου η κυβέρνηση του Παναμά να σταματήσει τις πρακτικές αδιαφάνειας.

Και να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα στην υπόθεση των Panama Papers και στη μάχη ενάντια στους εξωχώριους λογαριασμούς, τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή από τους ισχυρούς και πλούσιους, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούλογλου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =