αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜισθό 1058 ευρώ παίρνει ένας νεοπροσλαμβανόμενος εργάτης στην Παπαστράτος

Μισθό 1058 ευρώ παίρνει ένας νεοπροσλαμβανόμενος εργάτης στην Παπαστράτος

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Παπαστράτος» είναι γύρω στους 700-750 σε Ασπρόπυργο, Αγρίνιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Γιώργος Δρούγκας.

Το εργοστάσιο λειτουργεί από το 2008, μετά την εξαγορά της «Παπαστράτος» από την αμερικανική Philip Morris, ενώ μέσα στο 2018 αναμένεται να λειτουργήσει η πρώτη μηχανή που θα παράγει το νέο τεχνολογικό καπνικό προϊόν «μειωμένου κινδύνου», το λεγόμενο IQOS.

«Ήταν ένα ρίσκο, καθώς έπρεπε να διασφαλίσουμε τους ήδη υπάρχοντες και τους μελλοντικούς εργαζόμενους», σημείωσε ο κ. Δρούγκας, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «στόχος της εταιρείας είναι ο διπλασιασμός της παραγωγής και η δημιουργία 400 νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε βάθος δύο ετών».

>Αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο εργοστάσιο, ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι «στον εργασιακό μας χώρο είναι αυτονόητο ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι, έχουν απολαβές 14,5 μηνών, ο νεοπροσλαμβανόμενος παίρνει 1058 ευρώ μεικτά. Υπάρχουν πρόσθετες παροχές στις οποίες περιλαμβάνεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνταξιοδοτικά συμβόλαια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στην εταιρεία «Παπαστράτος», ο συγκεκριμένος κλάδος είναι από τους ελάχιστους στους οποίους υπάρχει κλαδική σύμβαση εργασίας, πάνω στην οποία «χτίζουν» επιχειρησιακή σύμβαση με καλύτερους όρους.

«Η εταιρεία έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με καπνοπαραγωγούς της Ξάνθης και της Πιερίας για αγορά καπνού», ενώ η εταιρεία όπως επισήμανε ο κ. Δρούγκας, είναι «κάθετης παραγωγής», που σημαίνει ότι επεξεργάζονται την πρώτη ύλη μέχρι την τελική τους μορφή, που είναι τα συσκευασμένα πακέτα τσιγάρων και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τέλος, ο κ. Δρούγκας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στέκονται δίπλα στο Σωματείο τους, συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συνεχίζουν να διεκδικούν συνεχώς «τη δημιουργία καλύτερων εργασιακών συνθηκών, κόντρα στην δυσκολία των καιρών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + six =