αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Μικραίνουν» τα δρομολόγια του μετρό ως το αεροδρόμιο- Θα ξεκινούν μόνο από Δουκ. Πλακεντίας

«Μικραίνουν» τα δρομολόγια του μετρό ως το αεροδρόμιο- Θα ξεκινούν μόνο από Δουκ. Πλακεντίας

Μαχαίρι μπαίνει από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 στα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μόνο μεταξύ των σταθμών Δουκ. Πλακεντίας και Αεροδρόμιο αντί κατά μήκους όλης της γραμμής 3 Αεροδρόμιο – Αγία Μαρίνα όπως σήμερα.

Οι επιβάτες που έχουν ως προορισμό το Αεροδρόμιο θα πρέπει να μετακινούνται ως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας από όπου θα ξεκινούν συρμοί του Μετρό με προορισμό το Αεροδρόμιο στις 00:25 και 00:55.

Και οι επιβάτες του Μετρό από το Αεροδρόμιο (αναχώρηση 00:00 και 00:30) θα αποβιβάζονται στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας όπου εντός λίγων λεπτών θα ξεκινά συρμός προς Αγία Μαρίνα.

Στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, οι επιβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν και τα δρομολόγια του Προαστιακού (απαιτείται μετακίνηση σε διαφορετική αποβάθρα).

Αυτή τη στιγμή, η ΣΤΑΣΥ διαθέτει 7 συρμούς που μπορούν να κινηθούν στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο του Μετρό. Εν όψει της παράδοσης της επέκτασης γραμμής 3 ως τη Νίκαια σε λιγότερο από ένα χρόνο, θα δημιουργούνταν πρόβλημα καθώς οι συρμοί θα επαρκούσαν οριακά, για αυτό και η διοίκηση της εταιρείας αναζητούσε λύσεις.

Ωστόσο, η άμεση περικοπή των δρομολογίων ως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας δεν δικαιολογήθηκε από την ΣΤΑΣΥ. Μία προφανώς καλύτερη λύση θα ήταν τα δρομολόγια να παραμείνουν ως το σταθμό Αγία Μαρίνα ή έστω ως το Μοναστηράκι.

Πηγή: athenstransport.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 20 =