αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜικρή άνοδος για την Ελλάδα στην προσέλκυση ταλέντων

Μικρή άνοδος για την Ελλάδα στην προσέλκυση ταλέντων

Σύμφωνα με την έρευνα IMD World Talent Ranking 2021, η χώρα μας κατατάσσεται στην 33η θέση μεταξύ 64 χωρών παγκοσμίως στη λίστα με τις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του κόσμου ως προς την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού, από την 37η θέση έναν χρόνο νωρίτερα, την 40ή το 2019 και την 44η το 2018.

Για άλλη μια χρονιά την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελβετία, ενώ στη 2η θέση αναρριχήθηκε η Σουηδία από την 5η που κατείχε κατά την περασμένη χρονιά. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Λουξεμβούργο, την 4η η Nορβηγία και την 5η η Δανία. Γενικά, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στη 14η θέση κατατάσσεται η αγορά των ΗΠΑ. Οπως καταδεικνύουν τα ευρήματα της έκθεσης, οι πιο ανταγωνιστικές χώρες ως προς την προσέλκυση ταλέντων έχουν βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα του ταλέντου που έχουν σε τοπικό επίπεδο και την προσέλκυση προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης από άλλες χώρες.

Ο δείκτης World Talent Ranking της IMD World λαμβάνει υπόψη δεκάδες κριτήρια, τα οποία στοιχίζονται κάτω από τρεις βασικούς πυλώνες: τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία ενός εγχώριου ισχυρού ανθρώπινου δυναμικού (investment & development factor), την προσέλκυση ξένων και τοπικών ταλέντων (appeal), αλλά και το επίπεδο ετοιμότητας, δηλαδή την ποιότητα των δεξιοτήτων που εντοπίζονται σε μια χώρα (readiness).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − thirteen =