αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια startup θέλει να μετατρέψει τα εστιατόρια σε χώρους για να δουλεύουν οι freelancers

Μια startup θέλει να μετατρέψει τα εστιατόρια σε χώρους για να δουλεύουν οι freelancers

Ναι, είναι μια πολύ καλή ιδέα. Αυτό σου έρχεται γρήγορα στο μυαλό, μαθαίνοντας τι ακριβώς κάνει η Spacious. Μια startup με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία θέλει να μετατρέψει όσο περισσότερα καφέ και εστιατόρια μπορεί, σε χώρους εργασίας όπου θα πηγαίνουν οι freelancers. Μιλάμε για ανθρώπους που βλέπουμε γύρω μας και στα κοινά καφέ, με ένα laptop και ένα smartphone. Και οι οποίοι περνούν την ώρα δουλεύοντας.

Η Spacious είναι μια work-sharing company. Πρακτικά, «συνδέει» τους freelancers και όσους μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως, με τους ιδιοκτήτες εστιατορίων. Όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα, μπορούν να επισκεφτούν κάποιο από τα συνεργαζόμενα καταστήματα, να εργαστούν εκεί ή ακόμα και να έχουν ένα meeting. Με τα εστιατόρια να προσφέρουν καφέ και Wifi. Όλα αυτά ξεκινούν με το βασικό πακέτο της Spacious, που ανέρχεται στα 95 δολάρια το μήνα.

Όπως σημειώνει το CNBC, η συμφωνία είναι επωφελής για όλες τις πλευρές. Οι εργαζόμενοι, βρίσκουν έναν ήσυχο και χαλαρό χώρο για να εργαστούν. Ενώ τα εστιατόρια βρίσκουν αρκετούς χαρούμενους πελάτες, για να γεμίσουν τα μαγαζιά τους- ειδικά τις ώρες και ημέρες που θεωρούνται «αδύναμες».

«Ανεξάρτητοι κινητοί εργαζόμενοι, είναι σε θέση να εργαστούν από οπουδήποτε. Χάρη στην τεχνολογία και τις νέες εταιρικές πολιτικές» τονίζει ο συνιδρυτής της startup, Preston Pesek.

Και συμπληρώνει: «Εμείς ενώνουμε τα επαγγελματικά trends με το τι υπάρχει διαθέσιμο στο εμπορικό real estate». Φυσικά, το έργο της εν λόγω πλατφόρμας δεν είναι εύκολο. Αφού έχει να ανταγωνιστεί τους πολλούς συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν -ακόμα και 24 ώρες- στην περιοχή. Όπως το WeWork ή το The Wing. Η Spacious δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη, με στόχο να επεκταθεί άμεσα και σε άλλες αμερικανικές πόλεις.

Το σίγουρο είναι, ότι μιλάμε για ένα πεδίο που δείχνει να αναπτύσσεται συνεχώς. Όπως δείχνουν έρευνες, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι περνούν κάποιες ώρες τις ημέρας εκτός γραφείου και εργάζονται με αυτό το μοντέλο που θέλει να προωθήσει η Spacious..

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + twenty =