αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια startup ετοιμάζεται να προσφέρει ταξίδια στο διάστημα μέσα σε κάψουλες που θα κρέμονται από μπαλόνια με ήλιον (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια startup ετοιμάζεται να προσφέρει ταξίδια στο διάστημα μέσα σε κάψουλες που θα κρέμονται από μπαλόνια με ήλιον (ΒΙΝΤΕΟ)

Ίσως θα έχεις ακούσει για τα πλάνα που έχουν εταιρίες όπως η Blue Origin ή η SpaceX για να στείλουν τουρίστες στο διάστημα. Αυτό που ίσως δεν έχεις ακούσει, είναι η περίπτωση μιας startup που θέλει να προσφέρει τέτοια διαστημικά ταξίδια αλλά με έναν… διαφορετικό τρόπο.

Πρόκειται για την ισπανική Zero 2. Η οποία θέλει να στείλει ανθρώπους σε απόσταση ως και 130.000 πόδια μακριά από την επιφάνεια της Γης, μέσα σε ειδικές κάψουλες οι οποίες θα κρέμονται… από μπαλόνια με ήλιον. Σύμφωνα με τα πλάνα, ένα τέτοιο ταξίδι θα διαρκεί συνολικά 5-6 ώρες.

Η εταιρία εργάζεται πάνω στην ιδέα από τότε που ιδρύθηκε το 2009, αλλά τώρα πλησιάζει στο άνοιγμα των πωλήσεων εισιτηρίων στο κοινό με το κόστος να φτάνει στα 132.483 δολάρια ανα εισιτήριο. Όχι και τόσο ακριβά… αν σκεφτεί κάποιος ότι άλλες εταιρίες σχεδιάζουν να χρεώνουν τουλάχιστον 250.000 δολάρια για διαστημικά ταξίδια.

Οι επιβάτες θα λαμβάνουν εκπαίδευση ασφαλείας δύο ημερών και θα τους προσφέρεται το αγαπημένο τους γεύμα ενώ ταξιδεύουν.

Η startup έχει κάνει ήδη τις δοκιμές τις όλα αυτά τα χρόνια. Και ήταν πετυχημένες. Τώρα φαίνεται έτοιμη να ξεκινήσει να προσφέρει διαστημικά ταξίδια σε απλούς πολίτες. ««Έχουμε την κάψουλα, τις άδειες, την ασφάλιση, τον χώρο για απογειώσεις. Αυτό που λείπει είναι καθαρά η χρηματοδότηση», λέει ο CEO, Jose Mariano Lopez-Urdiales. Και συμπληρώνει: «Η Ισπανία πρέπει να είναι ο ηγέτης στον διαστημικό τουρισμό: έχει τις εταιρείες και την τεχνολογία».

Εσείς θα κάνατε ένα τέτοιο διαστημικό ταξίδι αν σας δινόταν η δυνατότητα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 8 =