αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια startup έφτιαξε αυτά τα «κινητά δωμάτια». Και μπορείς να ταξιδέψεις παντού μαζί τους (Εικόνες)

Μια startup έφτιαξε αυτά τα «κινητά δωμάτια». Και μπορείς να ταξιδέψεις παντού μαζί τους (Εικόνες)

Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες να ταξιδέψεις παντού και να παίρνεις μαζί… ένα δωμάτιο; Μια startup είχε μια τέτοια ιδέα. Και έφτιαξε τα urban escape pods που βλέπεις στις φωτογραφίες.

Πίσω από την startup Jupe, βρίσκεται ο Jeff Wilson, ένας πρώην project manager της IBM. Μαζί με μερικούς designers από τις SpaceX, Tesla και Airbnb, έφτιαξαν αυτά τα μικροσκοπικά δωμάτια. Οι ταξιδιώτες μπορούν να τα μεταφέρουν οπουδήποτε. Μπορούν να μείνουν μακριά από πολυσύχναστα μέρη, αν θέλουν να προστατευθούν από τον Covid-19. Ενώ οι ιδιοκτήτες Airbnb, θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν ως επιπλέον δωμάτια σε ακίνητα με μεγάλη ζήτηση.

Όπως σημειώνει το Business Insider, στο εσωτερικό υπάρχει αρκετός χώρος για κρεββάτι αλλά και γραφείο. Ενώ ο σκελετός της κατασκευής είναι από αλουμίνιο. Το πάτωμα είναι ξύλινο. Είναι και high-tech: Κάθε μονάδα διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες, σύστημα μπαταρίας 200 Ah και WiFi router, ενώ υπάρχει δυνατότητα προσθήκης φωτισμού LED.

Ένα τέτοιο μίνι δωμάτιο μπορεί να διπλώσει και να αποθηκευτεί μέσα στη βάση του. Για εύκολη μεταφορά. Μπορεί να συναρμολογηθεί οπουδήποτε. Ακόμη και εκτός ηλεκτρικού δικτύου, χάρη στην ηλιακή ενέργεια και τις μπαταρίες που διαθέτει.

Όσο για την τιμή; Ένα τέτοιο δωμάτιο κοστίζει 17.500 δολάρια. Και όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν την προ-παραγγελία τους δίνοντας 99 δολάρια.

Jupe Lit Exterior 1 (photo credit_ Sam Gezari)
Jupe Interior 1 (Photo Credit Jeff Wilson)
Jupe Interior (photo credit_ Sam Gezari)
Jupe Exterior 1 (photo credit_ Sam Gezari)
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + fourteen =