αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια startup άνοιξε μίνι μάρκετ χωρίς υπαλλήλους στη Σουηδία. Είναι ανοιχτό 24 ώρες, πληρώνεις μέσω κινητού και φεύγεις

Μια startup άνοιξε μίνι μάρκετ χωρίς υπαλλήλους στη Σουηδία. Είναι ανοιχτό 24 ώρες, πληρώνεις μέσω κινητού και φεύγεις

Η μικρή πόλη Χουμέλστα στη Σουηδία έχει πλέον το δικό της 24ωρο μίνι μάρκετ. Αλλά αυτό δεν είναι το πιο απρόσμενο στοιχείο. Το συγκεκριμένο μίνι μάρκετ λειτουργεί χωρίς υπαλλήλους! Παρέχει μια μεγάλη ποικιλία από είδη παντοπωλείου, από φρέσκα φρούτα και λαχανικά έως σουηδικά είδη συρραφής, και κατεψυγμένα τρόφιμα. Αλλά δεν υπάρχει προσωπικό, ούτε ταμειακές μηχανές.

Όπως σημειώνει το BBC, οι πόρτες του καταστήματος ανοίγουν με την εφαρμογή της εταιρείας, που λειτουργεί σε συνδυασμό με το BankID, την εφαρμογή ταυτοποίησης που διαχειρίζονται οι σουηδικές τράπεζες (και επί της ουσίας έχει αντικαταστήσει τις ταυτότητες στη Σουηδία). Στη συνέχεια, ο πελάτης σκανάρει τους κωδικούς των προϊόντων με το τηλέφωνό του και ο λογαριασμός χρεώνεται αυτόματα στην συνδεδεμένη τραπεζική κάρτα.

Το κατάστημα ανήκει στην αλυσίδα Lifvs, μία start-up που ιδρύθηκε το 2018 με στόχο να επαναφέρει τα καταστήματα σε απομονωμένες περιοχές όπου οι κάτοικοι έπρεπε να μετακινηθούν μέχρι την κοντινότερη μεγαλύτερη πόλη ακόμη για τα πιο βασικά είδη.

Ωστόσο οι ιδρυτές της Livfs είδαν μία ευκαιρία στις απομονωμένες περιοχές, όπου διέκριναν ότι υπήρχε ανάγκη. Εκτός από το ότι δεν χρειάζεται πληρώνουν προσωπικό, αποφεύγουν επίσης τα υψηλά ενοίκια διαρκείας με τη χρήση των κοντέινερ. Και αν υπάρχει μικρή κίνηση σε κάποια περιοχή είναι πολύ εύκολο το κοντέινερ να μεταφερθεί κάπου αλλού.

https://atlascapitalgroup.net/images/44/v9vkdx-lifvs-stor-bild-980xauto.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =