αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια σπουδαία ιστορία: Ο 27χρονος ιδρυτής, που χρησιμοποιεί video games για να κάνει χαρούμενα τα άρρωστα παιδιά

Μια σπουδαία ιστορία: Ο 27χρονος ιδρυτής, που χρησιμοποιεί video games για να κάνει χαρούμενα τα άρρωστα παιδιά

«Είναι ένας τρόπος, έτσι ώστε να παρακινηθούν τα παιδιά να σηκωθούν από το κρεβάτι τους και να αλληλεπιδράσουν με άλλα παιδιά στο νοσοκομείο». Αυτό λέει ο Zach Wigal, για το project του. Πρόκειται για τον 27χρονο ιδρυτή της ΜΚΟ, Gamers Outreach Foundation, η οποία προσφέρει gaming hardware και sofware σε νοσοκομεία, έτσι ώστε τα παιδιά που βρίσκονται εκεί για μακροχρόνια θεραπεία, να γίνουν πιο χαρούμενα.

Ο Zach Wigan (κεντρική φωτο) κατάφερε φέτος να μπει μάλιστα στη λίστα του Forbes 30 Under 30. Ίδρυσε την ΜΚΟ το 2007 και κάθε χρόνο βοηθά πάνω από 10.000 παιδιά. Ουσιαστικά τους προσφέρει ψυχαγωγία, και μια διέξοδο κατά τη διάρκειας μιας δύσκολης περιόδου για αυτά.

Έχει κατασκευάσει τα λεγόμενα GO Karts. Τα οποία είναι κάποια «έξυπνα» εργαλεία, σαν αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Έχει ρόδες και διαθέτει πάνω μια οθόνη και μια κονσόλα. Έτσι ώστε οι νοσηλευτές να μπορείς να τα μεταφέρουν εκεί ακριβώς που είναι τα παιδιά.

«Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στη διάθεση μας Go Karts», τονίζει ο διευθυντής της παιδικής κλινικής του Los Angeles, Carol Kim. Μάλιστα, μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες όπως οι Twitch, Activision και Microsoft, διοργάνωσαν τουρνουά έτσι ώστε να κατασκευαστούν περισσότερα Go Karts, όπως σημειώνει το Forbes. Το project έχει επεκταθεί σε πολλά σημεία στις ΗΠΑ και τώρα ο Wigan θέλει να πάει ένα βήμα παρακάτω. Να επεκταθεί παγκόσμια.

«Κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να πάμε σε ένα νοσοκομείο και να παραδώσουμε ένα Go Kart ή να δούμε εθελοντές να παίζουν με παιδιά, είναι μια πολύ ισχυρή εικόνα» λέει  νεαρός ιδρυτής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 4 =