αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια πρώην εργαζόμενη στην Google αποκαλύπτει: Η «μετριοφροσύνη» είναι το μεγαλύτερο λάθος σε μια job interview

Μια πρώην εργαζόμενη στην Google αποκαλύπτει: Η «μετριοφροσύνη» είναι το μεγαλύτερο λάθος σε μια job interview

Είστε έτοιμοι να περάσετε από συνέντευξη για δουλειά.

Ίσως δεν είναι η δουλειά των ονείρων σας, αλλά εξακολουθεί να είναι μια ευκαιρία που θέλετε να αρπάξετε.

Μια συνέντευξη για δουλειά είναι περίπου 80% προετοιμασία και 20% εκτέλεση. Όσο πιο προετοιμασμένοι είστε, τόσο το καλύτερο.

Ωστόσο, η προετοιμασία δεν είναι μόνο το να διαλέξετε τι ρούχα θα φορέσετε.

Η όλη διαδικασία είναι κάτι παραπάνω από το να παρουσιαστείτε για συνέντευξη και να απαντάτε σε ερωτήσεις. Χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο για να οργανωθείτε γι’ αυτήν τη σημαντική συνάντηση.

Η Liz Wessel, CEO της WayUp και πρώην εργαζόμενη της Google επισημαίνει ένα σημαντικό λάθος που θα σας κάνει να φανείτε ανεπαρκείς για τη δουλειά.

Μια συνέντευξη εργασίας είναι η ευκαιρία να δώσετε την καλύτερη πρώτη εντύπωση και να αποδείξετε στον υπεύθυνο προσλήψεων πως είστε ο καταλληλότερος για την προσφερόμενη θέση.

Όμως, κάποιες φορές δυστυχώς καταλήγουμε να κάνουμε πράγματα που υποβαθμίζουν τα προσόντα μας και μας κάνουν να φαινόμαστε ακατάλληλοι για τη θέση.

Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του Business Insider το σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν ψάχνουν για δουλειά είναι η μία λέξη: μετριοφροσύνη.

Η Liz Wessel σημειώνει: «Αφήστε κατά μέρος τις μετριοφροσύνες και μιλήστε για τον εαυτό σας. Θα πρέπει να πείσετε τον εργοδότη ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Εσείς θα αγοράζατε κάτι από έναν πωλητή που δεν πιστεύει στο προϊόν που πουλάει; Όχι βέβαια. Επομένως, αναγνωρίστε τα ταλέντα σας και μην ντρέπεστε να τα δείξετε σε μια συνέντευξη».

Πίστη στον εαυτό σας: Θα πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη σε σας και τις ικανότητές σας αν θέλετε να δείξετε στον εργοδότη ότι είστε το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά.

Μην φοβάστε να μιλήσετε για τον εαυτό σας. Να θυμάστε ότι στη συνέντευξη δεν χωράει η μετριοφροσύνη.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + twelve =