αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια «πιάτσα» αθλητικών ειδών στην Ερμού δημιουργείται στην Ερμού

Μια «πιάτσα» αθλητικών ειδών στην Ερμού δημιουργείται στην Ερμού

Στροφή στις επενδύσεις στα ακίνητα που διαθέτει κάνει η εταιρεία «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας», η οποία στο λιανεμπόριο δραστηριοποιείται με τα καταστήματα βρεφικών και παιδικών ειδών Mothercare, στροφή που συνδέεται βεβαίως με τις αλλαγές που επέφερε στην εν λόγω κατηγορία και συνολικά στο λιανεμπόριο ο κορωνοϊός. Χθες η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι το ακίνητο που διαθέτει επί της οδού Ερμού 44, συνολικής επιφάνειας 884 τ.μ., το οποίο χρησιμοποιούσε η ίδια για να στεγάσει το κατάστημά της Mothercare, θα εκμισθωθεί σε μεγάλη αλυσίδα αθλητικών ειδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι οποίες προέρχονται από παράγοντες της αγοράς, το κατάστημα θα εκμισθωθεί στην Adidas, ενώ η σχετική συμφωνία αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά το διάστημα Μαΐου – Αυγούστου. Μάλιστα, η τιμή του μηνιαίου μισθώματος αξιολογείται από την αγορά ως ιδιαίτερα ικανοποιητική και αυξάνει σημαντικά την εκτιμώμενη αγοραία αξία του ακινήτου, σύμφωνα με τη φετινή έκθεση (Μάρτιος 2021) των ανεξάρτητων εκτιμητών FVAT Advisory S.A. – Θ. Κωνσταντακόπουλος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκθεση των ίδιων ανεξάρτητων εκτιμητών το 2018.

Πέρα από την αλλαγή πολιτικής της «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας», η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει τρία ακόμη πράγματα: πρώτον, ότι η οδός Ερμού διατηρεί ακόμη, παρά την πανδημία, την αξία και τη δημοφιλία της, δεύτερον, ότι ένα σημαντικό κομμάτι της οδού Ερμού μετατρέπεται σε «πιάτσα» αθλητικών ειδών και τρίτον, ότι τα αθλητικά είδη επέδειξαν εξαιρετικά ισχυρές αντοχές, σε αντίθεση με την υπόλοιπη ένδυση, στη διάρκεια της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο επενδυτικό ακίνητο της «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας» στην οδό Ερμού. Η εταιρεία διαθέτει ένα ακόμη, συνολικής επιφάνειας 1.438 τ.μ., το οποίο είναι μισθωμένο στον όμιλο Inditex και στεγάζει κατάστημα Ζara.

Η απόφαση να κλείσει το κατάστημα Mothercare στην οδό Ερμού και να το νοικιάσει στην Adidas είναι μια κίνηση που εντάσσεται σε μια συνολικότερη στρατηγική επανασχεδιασμού του δικτύου των σημείων πώλησης και των καταστημάτων της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η στρατηγική περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επένδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τη διατήρηση μεγάλων περιφερειακών καταστημάτων πλήρους συλλογής καθώς και μικρότερων σημείων πώλησης σε εμπορικούς δρόμους. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχώς εξετάζει νέες ευκαιρίες για δημιουργία καταστημάτων σε νέα εμπορικά κέντρα ή σε υπάρχοντα που δεν είχε προηγούμενη παρουσία, προκειμένου να στεγάσει τα εμπορικά σήματα Mothercare και Early Learning Centre, ενώ έχει προβεί ήδη στην ανακαίνιση κάποιων υφιστάμενων σημείων πώλησης και σχεδιάζει την ανακαίνιση των υπολοίπων.

Η εγκατάσταση καταστήματος Adidas στο κτίριο της Ερμού 44 θα είναι μία ακόμη προσθήκη αλυσίδας αθλητικών ειδών στο τμήμα τού εν λόγω εμπορικού δρόμου που βρίσκεται πιο κοντά στην Καπνικαρέα και στο Μοναστηράκι. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2020 άνοιξε Intersport και The Athlete’s Foot στη συμβολή των οδών Ερμού και Ευαγγελιστρίας. Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε τη λειτουργία του το flagship store της Cosmos Sport επί της οδού Ερμού 65 και Αιόλου, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται δύο καταστήματα Adidas (πιθανόν κάποιο θα μετεγκατασταθεί στο ακίνητο της Ερμού 44) και κατάστημα Puma. Αρκετά μακριά, στην αρχή της Ερμού, στο Σύνταγμα, λειτουργεί κατάστημα Nike.

Ο κύκλος εργασιών στα καταστήματα αθλητικών ειδών υποχώρησε το 2020 κατά 9,5% σε σύγκριση με το 2019 (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ), υποχώρηση πολύ μικρότερη σε σύγκριση με τη μείωση του τζίρου στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης (36,6% και 34,9%, αντιστοίχως).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =