αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια οικονομική σύμβουλος παραθέτει 4 tips για να εξισορροπήσεις τα οικονομικά σου

Μια οικονομική σύμβουλος παραθέτει 4 tips για να εξισορροπήσεις τα οικονομικά σου

Η Amanda Clayman δεν ήταν πάντα μια money expert. Η ίδια εργαζόταν αρχικά στον χώρο του μάρκετινγκ. Εκεί είχε μια καλή πορεία, ωστόσο σπαταλούσε πολλά χρήματα, κυρίως με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Ωστόσο, από τα 25 της και μετά, αποφάσισε να αλλάξει πορεία. Να σταματήσει να ξοδεύει χρήματα σε ανούσια πράγματα. Εξόφλησε τους ανθρώπους και τις εταιρίες στις οποίες χρωστούσε χρήματα και ίδρυσε την εταιρία Women Online, η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο του που ονομάζουμε strategic communications. Ενώ παράλληλα, η ίδια δίνει οικονομικές συμβουλές και καθοδήγηση σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, αφού είναι οικονομική σύμβουλος.

Μιλώντας στο Forbes, παραθέτει 4 tips, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν το καθένα, έτσι ώστε να εξισορροπήσει τα οικονομικά του.

1- Μάθε από τα λάθη: Όπως λέει η Clayman, όλη η συμπεριφορά μας με τα χρήματα έχει σημασία. Ακόμα και τα λάθη που κάνουμε, μπορούν να μας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες. Πρέπει να τα αναλύουμε και να παίρνουμε χρήσιμα μαθήματα. Ένα καλό tip, είναι να λέμε τις κινήσεις μας σε έναν ουδέτερο άνθρωπο, που ενδεχομένως θα μας πει τα λάθη που κάνουμε και δεν τα βλέπουμε οι ίδιοι.

2- Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή: Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε, είναι το ποια πράγματα έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία στη ζωή μας. Συνήθως, σπαταλάμε χρήματα σε πράγματα που δεν πρέπει. Προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα μαζί, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιζόμαστε. Το «κλειδί» εδώ είναι να βρεις την σωστή εξισορρόπηση, και να δίνεις χρήματα μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Δεν είναι σίγουρα εύκολο. Χρειάζεται να δεις όλα τα δεδομένα συνολικά.

3- Κάντο μόνος σου: «Πολλοί άνθρωποι αναθέτουν την οικονομική διαχείριση σε άλλους, για να μη δίνουν προσοχή οι ίδιοι» λέει η Clayman. Αλλά το να δίνεις τη δική σου προσοχή, είναι ζωτικής σημασίας για να πάνε καλά τα οικονομικά σου. Βάλε κάτω τα δεδομένα, και κάνε ένα οικονομικό πλάνο.

4- Ρωτήστε τον εαυτό σας, τι σημαίνουν για εσάς τα χρήματα: Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να αναπτύξεις τα οικονομικά σου. Είναι όμως σωστή κίνηση, να δεις τι σημαίνουν για εσένα τα χρήματα και από ποια οπτική τα βλέπεις. Στη συνέχεια, μπορείς να βρεις έναν συνεργάτη που έχει μια διαφορετική οπτική και οι δυο σας να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η εξισορρόπηση, που λέγαμε και πριν. Αν, για παράδειγμα, είσαι αγχώδης με τα χρήματα, είναι σωστό να βρεις έναν συνεργάτη που είναι πιο αισιόδοξος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + eighteen =