αρχικηVIRALΜια νεαρή καλλιτέχνης δημιούργησε ένα τεράστιο υφαντό που απεικονίζει τον παγκόσμιο χάρτη (ΦΩΤΟ)

Μια νεαρή καλλιτέχνης δημιούργησε ένα τεράστιο υφαντό που απεικονίζει τον παγκόσμιο χάρτη (ΦΩΤΟ)

Η Πορτογαλίδα Vanessa Barragao ξεχωρίζει στον κόσμο των εικαστικών για  δημιουργίες από ύφασμα που τιμούν την ομορφιά των οικοσυστημάτων του πλανήτη. Το τελευταίο της έργο ωστόσο, με τίτλο Botanical Tapestry, δεν απεικονίζει απλώς ένα γήινο τοπίο αλλά ολόκληρο τον παγκόσμιο χάρτη.

Πρόκειται για ένα υφαντό 6 μέτρων, στην κατασκευή του οποίου η δημιουργός αφιέρωσε 520 ώρες. Τοποθετήθηκε στο Χίθροου για να τιμήσει τη συνεργασία του λονδρέζικου αεροδρομίου με τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους Kew Gardens. Οι επισκέπτες του Τερματικού Σταθμού 2 μπορούν να θαυμάσουν από κοντά το τεράστιο αυτό εργόχειρο, όπου η καλλιτέχνιδα έχει καταφέρει να φυλακίσει μέσα στις θηλιές του πολύχρωμου νήματος ένα μέρος από τη μαγεία του πλανήτη.

«Μπορεί να διακρίνει κάποιος όλα τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν τις ηπείρους μας και τους ωκεανούς και κάποια απειλούμενα είδη όπως τα κοράλια» σχολιάζει, ενώ η ίδια προσθέτει: «Ελπίζω όλοι να καταλάβουν το μήνυμα που είναι παρόν σε αυτό το κομμάτι, ότι ο κόσμος ανήκει σε όλους και οφείλουμε να τον προστατεύσουμε». Περισσότερα για την τέχνη της Vanessa Barragao μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή: womantoc.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =