αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια νέα τακτική που μπορείς να εφαρμόσεις, για να μη νιώθεις εξαντλημένος μετά τη δουλειά

Μια νέα τακτική που μπορείς να εφαρμόσεις, για να μη νιώθεις εξαντλημένος μετά τη δουλειά

Γυρνάς σπίτι μετά από ένα 8ωρο δουλειάς και νιώθεις τόσο πτώμα που δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου ούτε μέχρι το μπάνιο; Τότε ίσως να δοκίμαζες να αλλάξεις λιγάκι τη ρουτίνα που έχεις καθιερώσει εκείνο το μισάωρο που σταματάς το μεσημέρι για να φας κάτι.

Το μυστικό, σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα έρευνα στο περιοδικό Journal of Occupational Health Psychology, είναι να κάνεις μια βόλτα στο διάλειμμα για φαγητό.

Οι ερευνητές παρατήρησαν περίπου 100 εργαζόμενους σε διάφορους τομείς την ώρα που έκαναν διάλειμμα για φαγητό απ’ τις δουλειές τους και τους ζήτησαν να αλλάξουν για 10 εργάσιμες μέρες τις συνήθειες τους. Έτσι οι μισοί μετά το φαγητό πήγαιναν μια βόλτα στο πιο κοντινό πάρκο παρατηρώντας τη φύση γύρω και οι άλλοι μισοί έβρισκαν μια ήσυχη γωνιά κάπου στο κτήριο για να κάνουν λίγο διαλογισμό και να πάρουν βαθιές αναπνοές. Όλοι τους το διάστημα πριν και μετά το πείραμα αξιολογούσαν πόσο καλά ένιωθαν, πόσο απολάμβαναν το διάλειμμα για φαγητό και πόσο εύκολο τους ήταν να ξεχαστούν απ’ τα εργασιακά εκείνο το μισάωρο.

Συνολικά και οι δύο ομάδες ανέφεραν ότι ήταν πιο συγκεντρωμένοι στη δουλειά, είχαν λιγότερη ένταση και πως ένιωθαν πιο ξεκούραστοι τα απογεύματα, σε σχέση με αυτά που έκαναν συνήθως. Αυτοί που απολάμβαναν περισσότερο τα διαλείμματα ήταν αυτοί που έκαναν κοντινές βόλτες, ενώ όσοι έκαναν ασκήσεις διαλογισμού μπορούσαν πιο εύκολα να σταματήσουν να σκέφτονται όσα τους περιμένουν στη δουλειά.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που παρατήρησαν οι ερευνητές ήταν ότι οι θετικές συνέπειες αυτών των διαλειμμάτων είχαν διάρκεια και το απόγευμα αλλά και περίπου μισή έως μία ώρα προτού φύγουν απ’ το γραφείο. Τέτοια μικρά διαλείμματα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φεύγουν με περισσότερη ενέργεια και να βελτιώσουν όχι μόνο τη συγκέντρωσή τους όσο εργάζονται αλλά και την προσωπική τους ζωή.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − 2 =