αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια μεγάλη στιγμή για την ανθρωπότητα: Το διαστημόπλοιο InSight της NASA προσεδαφίστηκε στον Άρη

Μια μεγάλη στιγμή για την ανθρωπότητα: Το διαστημόπλοιο InSight της NASA προσεδαφίστηκε στον Άρη

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το μεγάλο εγχείρημα της NASA, με το διαστημόπλοιο InSight. Στόχος ήταν να προσεδαφιστεί στον πλανήτη Άρη, κάτι που έγινε χωρίς κάποιο απρόοπτο, λίγο μετά τις 21:40, ώρα Ελλάδος. Με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην αίθουσα ελέγχου της NASA να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς, μόλις επιβεβαιώθηκε η προσεδάφιση.

Την διαδικασία παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, μέσω του ίντερνετ και των social media. Βλέποντας βέβαια το τι συμβαίνει στην ειδική αίθουσα της NASA, και όχι live εικόνα από το διαστημόπλοιο.

Επιστημονικός του σκοπός του Insight δεν είναι άλλος από τη μελέτη του εσωτερικού του «κόκκινου πλανήτη» αλλά και των σεισμών του.

«Εξετάζουμε τον Άρη από τροχιά και από την επιφάνεια από το 1965, μαθαίνοντας για τον καιρό, την ατμόσφαιρα, τη γεωλογία και τη χημεία της επιφάνειάς του» είπε η Λόρι Γκλέιζ, διευθύντρια του Τμήματος Πλανητικών Επιστημών στο Διευθυντήριο Επιστημονικών Αποστολών της NASA. Και συμπλήρωσε: «Τώρα επιτέλους θα εξερευνήσουμε στο εσωτερικό του Άρη, και θα αυξήσουμε τις γνώσεις μας ως προς τον γειτονικό μας πλανήτη, καθώς η NASA ετοιμάζεται να στείλει αστροναύτες σε εξερευνήσεις βαθύτερα στο Ηλιακό Σύστημα».

Ήταν η πρώτη προσεδάφιση της NASA στον πλανήτη από το 2012 (ρόβερ Curiosity) και η πρώτη φορά που θα μελετηθεί από ένα ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο το εσωτερικό, η σύνθεση και ειδικότερα η τεκτονική δραστηριότητα όχι μόνο του ‘Αρη, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πλανήτη πέρα από τη Γη.

 

UPDATE 22:11- Η πρώτη εικόνα από τον πλανήτη Άρη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =