αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια κακή περίοδος για τη Huawei: Η Vodafone εντόπισε νέα κενά ασφαλείας στο εξοπλισμό της κινεζικής εταιρίας

Μια κακή περίοδος για τη Huawei: Η Vodafone εντόπισε νέα κενά ασφαλείας στο εξοπλισμό της κινεζικής εταιρίας

Για μήνες η Huawei βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες εκ μέρους των ΗΠΑ για κενά ασφαλείας στον εξοπλισμό των προϊόντων της, που επιτρέπουν την κυβέρνηση της Κίνας να κατασκοπεύει τη Δύση.

Τώρα η Vodafone έρχεται να επαναφέρει στο προσκήνιο αυτές τις κατηγορίες με δηλώσεις εκπροσώπων της εταιρείας στο Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Vodafone εντόπισε κενά ασφαλείας σε εξοπλισμό που προέρχεται από τον τεχνολογικό κολοσσό της Κίνας. Μάλιστα ο εξοπλισμός αυτός χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν βάση την Ιταλία.

Και παρότι η Vodafone υποστηρίζει πως τα προβλήματα διορθώθηκαν, οι αποκαλύψεις όμως επιφέρουν νέο πλήγμα στην ήδη τραυματισμένη φήμη της Huawei.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg αναφέρει πως η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, εντόπισε κενά στο λογισμικό που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Huawei να έχει πρόσβαση – χωρίς την έγκριση της Vodafone – σε εκατομμύρια χρήστες στην Ιταλία που χρησιμοποιούν το δίκτυο της.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + three =