αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια καθηγήτρια του Stanford παραθέτει τις 3 κινήσεις για να «μαγνητίσεις» περισσότερη τύχη

Μια καθηγήτρια του Stanford παραθέτει τις 3 κινήσεις για να «μαγνητίσεις» περισσότερη τύχη

Το ακούμε συχνά και στην Ελλάδα: «Αυτός ήταν τυχερός». Πολλοί, δηλαδή, όταν θέλουν να εξηγήσουν την επιτυχία κάποιου άλλου ανθρώπου, την αποδίδουν… στην καλή τύχη. Σε αντίθεση όμως με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, η τύχη… δεν έρχεται μόνη της.

Η καθηγήτρια του Stanford για την επιχειρηματικότητα, Dr. Tina Seelig, αφιέρωσε 20 χρόνια παρατηρώντας αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους πιο τυχερούς από άλλους, και μπορεί να το πει με σιγουριά: Οι πιο τυχεροί άνθρωποι τείνουν να είναι αυτοί που δημιουργούν αυτήν την τύχη για τον εαυτό τους.

Αν φτιάξεις σωστά το πανί στο κατάρτι σου, τότε θα είσαι έτοιμος όταν φυσήξει ο αέρας. Έτσι θα αξιοποιήσεις την τύχη.

Εδώ είναι λοιπόν 3 κινήσεις που μπορείς να κάνεις, για να «μαγνητίσεις» περισσότερη τύχη:

1# Πάρε ρίσκα. Νιώσε για λίγο παιδί, και κάνε τολμηρές κινήσεις. Ακόμα και μικρές. Όπως τα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή τότε που μαθαίνουν ποδήλατο. Και τελικά τα καταφέρνουν.

2# Εκτίμησε ακόμα και την απόρριψη. Μπορεί να μην έχεις βρει την δουλειά των ονείρων σου ή να μην σου έχει έρθει η ευκαιρία που θέλεις. Μπορεί να έχεις ακούσει και πολλά «όχι». Ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις όμως, πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και προχώρα παρακάτω. Θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις αυτό που θες.

3# Βρες κάτι καλό, ακόμα και στις κακές ιδέες. Ακόμα κι αν θεωρείς μια ιδέα κακή, δες τι θετικό μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτή. Αρκετές φορές, οι πιο τρομερές ιδέες προκύπτουν μέσα από επιλογές που αρχικά μοιάζουν λανθασμένες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 1 =