αρχικηVIRALΜια κάψουλα βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, που υπόσχεται… έναν γαλήνιο θάνατο

Μια κάψουλα βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, που υπόσχεται… έναν γαλήνιο θάνατο

Μπορεί να μοιάζει με κάψουλα από άλλον πλανήτη ή με ντιζαϊνάτο φέρετρο, ωστόσο πρόκειται για μια μηχανή που βοηθά όσους το επιθυμούν να βάλουν γαλήνια τέλος στη ζωή τους. Ο δημιουργός της Φίλιπ Νίτσκε, που είναι γνωστός και ως Dr. Death, δημιούργησε με 3D τεχνολογία το εργαλείο αυτό που βοηθά σε αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Το εσωτερικό του γεμίζει με υγρό άζωτο, προσφέροντας μια αίσθηση ζάλης και λίγα λεπτά αργότερα ο άνθρωπος χάνει τις αισθήσεις του. Ο δημιουργός του αναφέρει πως ο άνθρωπος που κλείνεται στη συσκευή μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία από το εσωτερικό, ενώ υπάρχει η επιλογή να βλέπει έξω από αυτό, από ειδικό παράθυρο ή να αποκοπεί πλήρως από τον υπόλοιπο κόσμο, ώσπου να έρθει το τέλος.

Ο Νίτσκε δηλώνει πως θα ήθελε αν ερχόταν εκείνη η ώρα να παρακολουθεί το ηλιοβασίλεμα σε κάποια περιοχή της Αυστραλιανής εξοχής. Ωστόσο, ο ίδιος τονίζει πως δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα της διευκόλυνσης στην αυτοκτονία. Αντίθετα, εκείνο που θέλει να τονίζει με τη συσκευή του είναι το δικαίωμα στην διάθεση της ζωής που θα έπρεπε να δίνεται σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο.

Σε περιπτώσεις ατόμων με κατάθλιψη ή με προβλήματα νοητικής στέρησης θα πρέπει να υποβληθούν σε μια διαδικασία ώστε να γίνει κατανοητό πως έχουν συναίσθηση του αίτηματός τους. Ο Dr. Dead ακολουθεί όπως λέει το παράδειγμα της Ολλανδίας, στην οποία από το 2001 είναι νόμιμο να θέσει κανείς τέλος στη ζωή του κάτω από ιατρική παρακολούθηση.

Άλλωστε, σκοπός της μηχανής φαίνεται πως είναι να απαλύνει τον πόνο ανθρώπων, που έχουν διαγνωσθεί με ανίατες ασθένειες σε τελικό στάδιο.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 2 =