αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ιδέα που μπορείς να εφαρμόσεις στη γειτονιά σου: Πως αυτός ο millennial βγάζει 120.000 δολάρια τον χρόνο

Μια ιδέα που μπορείς να εφαρμόσεις στη γειτονιά σου: Πως αυτός ο millennial βγάζει 120.000 δολάρια τον χρόνο

O Ryan Stewart πριν από περίπου 20 χρόνια ξεκίνησε να κάνει μια δουλειά που μπορεί να κάνει ο καθένας, σε οποιαδήποτε γειτονιά: Ξεκίνησε να πηγαίνει βόλτα σκύλους. Και να πληρώνεται για αυτό.

Ο Stewart ξεκίνησε τη δουλειά του στη Νέα Υόρκη το 2002 για να κερδίσει χρήματα ανάμεσα σε αραιές δουλειές υποκριτικής. Σήμερα είναι η full-time δουλειά του: Κερδίζει περίπου 60 $ την ώρα περπατώντας μαζί με τρία έως πέντε σκυλιά τη φορά. Εγγυημένη δουλειά πλέον, αφού έχτισε την φήμη του όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως σημειώνει το CNBC, ο ίδιος βγάζει έως και 120.000 $ ετησίως. Ο Stewart, ο οποίος είναι λίγο πάνω από τα 40 του, λέει ότι το καλύτερο μέρος της δουλειάς του είναι ότι «χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου, κατάφερα να βγάζω 6ψηφιο εισόδημα τον χρόνο. Κάνοντας κάτι που αγαπώ». Εργάζεται περίπου 36 ώρες την εβδομάδα, κατανεμημένες σε έξι ημέρες, λέει — σημειώνοντας ότι τα σκυλιά απαιτούν συνεχή προσοχή, κάνοντας τις εξάωρες βάρδιες συχνά απαιτητικές.

«Ένας καλός dog walker είναι συγκεντρωμένος και προσεκτικός, γιατί θέλεις να αποτρέψεις το να πληγωθεί ο σκύλος», λέει ο Stewart στο CNBC.

«Πρέπει να παρακολουθείς την κυκλοφορία των οχημάτων. Πρέπει να προσέχεις τα σκυλιά για να μην τσακώνονται μεταξύ τους. Δεν είναι από αυτές τις δουλειές που μπορείς να βάλεις τα AirPods και να ακούς μουσική ενώ την κάνεις».

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107114712-frame_1677.jpg?v=1662568749&w=740&h=416&ffmt=webp

Η αρχή; «Με θυμάμαι να στέκομαι στο δρόμο και μοιράζω επαγγελματικές κάρτες», λέει ο Stewart. «Απλά ξεκίνησα με ένα ή δύο σκυλιά [για] μισό χρόνο, πριν γίνουν τρία ή τέσσερα», εξηγεί.

Μετά από μερικά χρόνια, ο Stewart συνειδητοποίησε ότι η βόλτα με σκύλους θα μπορούσε να γίνει πιο προσοδοφόρα αν εστίαζε αποκλειστικά σε αυτή τη δουλειά. Αλλά θα ήταν μακρύς ο δρόμος για να φτάσει έως εκεί. Τελικά τα κατάφερε.

Σήμερα, ο Stewart λέει ότι μπορεί να κερδίσει περισσότερα επειδή οι άνθρωποι γνωρίζουν τη φήμη του: Χρεώνει περίπου $20 έως $25 για κάθε σκύλο σε μια ομαδική βόλτα. Περίπου οι μισοί από τους πελάτες του προέρχονται από παραπομπές, με τους άλλους μισούς να προέρχονται από αιτήσεις που υποβάλλονται στο website του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια pet sitter από την Νέα Σμύρνη μιλά στο It’s Possible

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − eight =