αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜια εταιρία από τα Τρίκαλα φτιάχνει ίσως τις πιο funky χειροποίητες ποδιές που έχεις δει

Μια εταιρία από τα Τρίκαλα φτιάχνει ίσως τις πιο funky χειροποίητες ποδιές που έχεις δει

Τρεις νέοι από τα Τρίκαλα αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κυριολεκτικά. Και να φτιάξουν το δικό τους brand με χειροποίητες ποδιές επαγγελματικού και οικιακού τύπου. Μάλιστα, τα προϊόντα τους είναι custom, και έτσι ο πελάτης μπορεί να τα διαμορφώσει όπως ακριβώς επιθυμεί.

Η 2 Handmade Aprons δημιουργήθηκε το 2015. Ήδη έχει επεκταθεί στην Κύπρο, ενώ ετοιμάζεται και η «απόβαση» της στην Αθήνα. Οι ιδρυτές της εταιρίας, Θάνος Ταμπας, Έντα Τάμπα και Δήμος Μπαλαφας, μιλούν στο It’s Possible για τη δική τους επιχειρηματική ιστορία, εξηγούν τι ακριβώς περιλαμβάνει το brand τους, αλλά και τις δυσκολίες του να ξεκινάς μια επιχείρηση σε μια μικρότερη πόλη.

Πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση πριν λίγα χρόνια. Δεν σας πτόησε η κρίση; Και πως φτάσατε τελικά στην συγκεκριμένη ιδέα

Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από κρίσεις τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικοπολιτικές, όμως οι άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να εμπνέονται, να δημιουργούν και να ονειρεύονται, επομένως θεωρούμε ότι απλά θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο, χωρίς να χάνουμε τις αξίες μας και την ανθρωπιά μας.

Η 2 handmade aprons δημιουργήθηκε το 2015 στα Τρίκαλα έπειτα από δική μας ανάγκη για ποδιές, όταν εργαζόμενοι, στον κλάδο της εστίασης ψάξαμε για ποιοτικές και οικονομικές λύσεις. Μη βρίσκοντας κάτι που να ικανοποιεί το τρίπτυχο ανάγκη-ποιότητα-τιμή προβήκαμε στη δημιουργία τους.

Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά του να ξεκινάς μια επιχείρηση από μια λίγο μικρότερη πόλη, όπως τα Τρίκαλα;

Μια μικρή πόλη έχει περιορισμένο αγοραστικό κοινό, μεγάλη απόσταση από τις πρώτες ύλες και πελάτες, που δυσκολεύει το custom και τον δειγματισμό. Ωστόσο η ποιότητα ζωής της επαρχείας και οι ρυθμοί της υπερτερούν των αρνητικών στοιχείων.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το brand σας;

Χειροποίητες ποδιές επαγγελματικού και οικιακού τύπου, καθώς και κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους και ορυκτές πέτρες τα οποία μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με το γούστο του πελάτη. Καθώς και τσάντες, ξύλινα παπιγιόν και armbands.

Ποια είναι η διαδικασία για να φτιαχτεί μια χειροποίητη ποδιά;

Η φιλοσοφία μας ήταν ανέκαθεν το custom, ο κάθε πελάτης είναι μοναδικός.

Σε συνεργασία με τον πελάτη αποφασίζουμε το σχέδιο, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και τις όποιες τεχνοτροπίες θα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον καταλήξουμε σε όλα αυτά η ποδιά είναι έτοιμη να μπει στο εργαστήριο για να ραφτεί.

Θεωρείτε ότι μια ιδιαίτερη ποδιά σαν αυτές που κατασκευάζετε, μπορεί να «κάνει την διαφορά» για έναν επαγγελματία που δουλεύει π.χ. Σε ένα μπαρ ή μια καφετέρια;

Σίγουρα τον επαγγελματία δεν τον κάνει η αμφίεση, από την άλλη όμως μια ιδιαίτερη εμφάνιση τον κάνει ξεχωριστό.

Ποια είναι τα μελλοντικά επιχειρηματικά σας σχέδια;

Μετά τα τρία χρόνια στο χώρο και το άνοιγμα στην Κύπρο, είμαστε σε συζητήσεις για νέο showroom στην Αθήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − one =