αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ελληνική TEDx ομιλία, που θα σε κάνει να φτιάξεις ένα «διαφορετικό» βιογραφικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ελληνική TEDx ομιλία, που θα σε κάνει να φτιάξεις ένα «διαφορετικό» βιογραφικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι μια λέξη που έχουμε κατά καιρούς όλοι στο μυαλό μας. Ειδικά όσοι αναζητούν εργασία ή όσοι θέλουν να κάνουν αλλαγές στην καριέρα τους. Είναι η λέξη βιογραφικό. Αυτό είναι και το κεντρικό θέμα της ελληνικής TEDx ομιλίας που θα δεις στο παραπάνω βίντεο. Αλλά με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ομιλητής είναι ο Creative Training Director του OTEAcademy, Βασίλης Βασιλειάδης. Ο οποίος μας δείχνει πώς μέσα από την ανασκόπηση της ζωής μας και σύνταξη ενός «εναλλακτικού» βιογραφικού μπορούμε να ανακαλύψουμε το «ξένο» που υπάρχει μέσα μας, να γνωρίσουμε πραγματικά ποιός είναι ο εαυτός μας και να βιώσουμε από εκεί και πέρα την πραγματική εξέλιξη.

Ο ίδιος ξεκινά λέγοντας κάποια πράγματα για την διαδρομή του. Ξεκίνησε από την Κρήτη, πέρασε από την Αγγλία, και είχε πρόβλημα στο να δημιουργεί σχέσεις, αλλά επαγγελματικά τα πήγαινε πολύ καλά. «Ήταν και άλλες εποχές, μπορούσες να βρεις πιο εύκολα δουλειά», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Όσο τα πράγματα όμως φαίνονταν καλά εξωτερικά, εγώ χανόμουν στον εαυτό μου», συμπληρώνει ο Βασίλης Βασιλειάδης, κάνοντας την έκπληξη στην ομιλία του.

Δεν μπορούσε να απολαύσει αυτά που είχε. Κάπως έτσι έφτασε στην οικονομική και προσωπική κατάρρευση, ψάχνοντας για βοήθεια στην ψυχοθεραπεία. Επέστρεψε στην Κρήτη με στόχο να βελτιωθεί η ζωή του. Τελικά κατάφερε να βρεις τις ρίζες του και την ισορροπία που έψαχνε, και τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται.

Όλη αυτή η διαδρομή, είναι το δικό του βιογραφικό, όπως λέει. Το οποίο αποτυπώνεται σε ένα ιδιαίτερο γράφημα που δείχνει στο κοινό. Ενώ στην συνέχεια στέκεται στα pain points όπως τα ονομάζει, τα οποία είναι τα σημεία πόνου στην ζωή μας, τα οποία θέλουμε συνήθως να κρύψουμε. Κι όμως, μερικά τέτοια σημεία στην δική του ζωή, έκαναν τον Βασίλη Βασιλειάδη να πάρει ώθηση προς τα πάνω. Εκεί είναι το κλειδί!

Στην συνέχεια (10:08 στο βίντεο) κάλεσε το κοινό να φτιάξει επίσης ένα «διαφορετικό» βιογραφικό. Ο κάθε ένας για τον εαυτό του. Η διαδικασία απλή: Οι θεατές ξεκίνησαν σε ένα χαρτί να «αναπαριστούν» την ζωή τους, με μια γραμμή που είχε τα πάνω και τα κάτω. Όπως όλες οι ζωές. Ενώ στην συνέχεια, για 1 λεπτό, μοιράστηκαν το «βιογραφικό» τους με κάποιον άλλο στην αίθουσα. Μάλιστα, βρήκαν αρκετά κοινά μεταξύ τους. Όλες οι ζωές έχουν κομβικά σημεία, βιώματα και δυσκολίες.

«Τα δύσκολα έχουμε την τάση να τα βάζουμε κάτω από το χαλί. Αυτό φαινομενικά μας κάνει πιο δυνατούς, αλλά στην ουσία είμαστε πιο αδύναμοι, γιατί μας κρατά πίσω», λέει ο ομιλητής του TEDx. Όταν έχουμε καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας, θα έχουμε καλύτερη σχέση και με τους άλλους. Όπως εξηγεί ο Βασίλης Βασιλειάδης είναι σημαντικό να βρούμε το «ξένο» μέσα μας- δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία και τις στιγμές που θεωρητικά θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Αρκετές φορές, τα pain points είναι αυτά που μπορούν να σε εξελίξουν και να έχεις μια καλύτερη ζωή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − four =