αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜια Ελληνική πλατφόρμα θέλει να γίνει το «Linkedin της ναυτιλίας». Ο CEO μιλά στο It’s Possible

Μια Ελληνική πλατφόρμα θέλει να γίνει το «Linkedin της ναυτιλίας». Ο CEO μιλά στο It’s Possible

Η βάση της είναι στον Πειραιά, αλλά την χρησιμοποιούν ναυτικοί από 70 χώρες. Ενώ ετοιμάζεται να συνάψει συνεργασίες στις Φιλιππίνες και την Ινδία. Το Vesseljoin έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι και θέλει να γίνει το «Linkedin της ναυτιλίας». Μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα οι ναυτικοί μπορούν να φτιάξουν το online προφίλ τους, να στείλουν αιτήματα φιλίας σε άλλους ναυτικούς, να λάβουν κατευθείαν προσφορές για δουλειά από ναυτιλιακές εταιρείες, να βρουν ναυτικούς που έχουν δουλέψει σε συγκεκριμένα καράβια και να ανταλλάξουν μηνύματα. Από την άλλη μεριά οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν εύκολα να βρουν τον επόμενο ναυτικό που θα δουλέψει σε κάποιο καράβι.

Ο συνδιδρυτής και CEO της πλατφόρμας, Νικος Μπεριστιανος, μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα, απαντά στο αν υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες στο πεδίο της ναυτιλίας αυτή τη στιγμή, ενώ παραθέτει και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας.

Ποια είναι η εικόνα στην αγορά εργασίας στο πεδίο της ναυτιλίας αυτή τη στιγμή; Υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες;

Η παρούσα κατάσταση στην αγορά είναι πολύ δυναμική. Η ναυλαγορά στα πλοία ξηρού φορτίου είναι πολύ ζεστή και οι προοπτικές πολύ καλές για τα επόμενα 1-2 χρονιά. Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και με τα τάνκερ. Οι εταιρείες μεγαλώνουν και δυναμώνουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επαγγελματικές ευκαιρίες όχι μόνο σε ναυτικούς αλλά και σε όλο το φάσμα των επαγγελμάτων.

Με βάση την εμπειρίας σας, ποια είναι τα επαγγελματικά προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος, για να βρει μια καλή θέση στη ναυτιλία;

Οι καλές εταιρείες συνήθως ψάχνουν ανθρώπους με καλές σπουδές. Ακόμη και εάν θέλουν να προσλάβουν κάποιον ναυτικό για θέση γραφείου θα προτιμήσουν κάποιον που προσπάθησε και πήρε και ανώτερα πτυχία. Νομίζω πως οι καλές σπουδές σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο είναι κλειδί για την επαγγελματική καριέρα κάποιου στο χώρο της ναυτιλίας.

Πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Είμαι στην Ναυτιλία όλη μου τη ζωή σε όλες τις λειτουργίες της. Μια από τις δραστηριότητες μου είναι και η ασχολία μου με το crewing – manning. Μια μέρα πριν 2 χρόνια συνειδητοποίησα πως στην εποχή του internet δεν υπάρχει κανένας λόγος για να έχεις γραφεία ανά τον κόσμο ώστε να βρίσκεις πληρώματα όταν υπάρχει το Skype to Viber κλπ. Απλά χρειάζεται ένα πρόγραμμα που να κάνει τις ενέργειες που θα πραγματοποιούσε το όποιο γραφείο ανά τον κόσμο. Άρα αν θα ερχόταν ο ναυτικός σε απ’ ευθείας επαφή με την εταιρεία τότε θα είχαμε διαφάνεια, ταχύτητα, απλούστευση διαδικασιών και σίγουρα οικονομία.

Με απλά λόγια πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα σας;

Η πλατφόρμα είναι ένα επαγγελματικό social network, ειδικά σχεδιασμένο για το χώρο της ναυτιλίας.

Οι ναυτικοί μπορούν να φτιάξουν το online προφίλ τους στην πλατφόρμα, να στείλουν αιτήματα φιλίας (joins) σε άλλους ναυτικούς, να λάβουν κατευθείαν προσφορές για δουλειά από ναυτιλιακές εταιρείες, να βρουν ναυτικούς που έχουν δουλέψει σε συγκεκριμένα καράβια και να ανταλλάξουν μηνύματα.

Από την άλλη μεριά οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν εύκολα να βρουν τον επόμενο ναυτικό που θα δουλέψει σε κάποιο καράβι. Μπορούν να ψάξουν και να εντοπίσουν ναυτικούς χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα φίλτρα (θέση, εμπειρία συγκεκριμένου τύπου καραβιού, ηλικία, εθνικότητα). Επίσης μπορούν να σώσουν σε λίστες τα προφίλ ναυτικών που τους ενδιαφέρουν και να στείλουν προσφορές για δουλειά.

Στόχος μας είναι άμεση διασύνδεση ναυτιλιακών εταιρειών με ναυτικούς χωρίς τους ενδιάμεσους. Έτσι κάνουμε την διαδικασία πιο άμεση, δωρεάν για το ναυτικό και αρκετά φθηνότερη για τη ναυτιλιακή εταιρεία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή 4500 ναυτικοί χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και 8 ναυτιλιακές με συνολικό στόλο 300+ πλοίων.

Δραστηριοποιείστε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε ποιες γεωγραφικές περιοχές έχετε επεκταθεί ως τώρα;

Αυτή τη στιγμή ναυτικοί από 70 διαφορετικές χώρες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Από την άλλη μεριά υπάρχουν Ελληνικές και Ιταλικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το Vesseljoin.

Όσο αναφορά τη φυσική μας παρουσία, αυτή τη στιγμή έχουμε γραφείο στον Πειραιά και στρατηγική συνεργασία στην Ουκρανία. Είμαστε σε διαδικασία να συνάψουμε συνεργασίες στις Φιλιππίνες και την Ινδία ώστε να έχουμε συνεργάτες στις χώρες με τους περισσότερους διαθέσιμους ναυτικούς παγκοσμίως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 16 =