αρχικηVIRALΜια εκπληκτική ιδέα: Ένα περίπτερο στα Φιλιατρά μετατράπηκε σε δανειστική βιβλιοθήκη

Μια εκπληκτική ιδέα: Ένα περίπτερο στα Φιλιατρά μετατράπηκε σε δανειστική βιβλιοθήκη

Λειτουργεί από το 2016 υπό το όνομα «Περί… βιβλίων» και συνεχώς εμπλουτίζεται. Ενα περίπτερο που ολοκλήρωσε τον κύκλο ζωής του και πλέον έπαψε να λειτουργεί, κατόπιν δωρεάς του ιδιοκτήτη κ. Ιωάν. Μπενετόπουλου μεταφέρθηκε στην ανατολική πλευρά της πλατείας (έναντι Δημαρχείου), στα Φιλιατρά και μετατράπηκε σε μια πρωτότυπη Δανειστική Βιβλιοθήκη.

Εχει πάρα πολλούς μόνιμους αναγνώστες, ενώ όπως είναι φυσικό ο αριθμός τους το καλοκαίρι διπλασιάζεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία.

Ετσι στα πλαίσια προώθησης της φιλαναγνωσίας και σε μια συνεχή προσπάθεια διακίνησης του βιβλίου, τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού σκέφτηκαν από την επόμενη χρονιά τα βιβλία να ταξιδεύουν στις παραλίες των Φιλιατρών. Με αυτό τον τρόπο θα δίνουν την ευκαιρία στους παραθεριστές να δανειστούν ένα βιβλίο, το οποίο θα μπορούν να βρουν επί τόπου σε μικρά βιβλιόσπιτα, να το διαβάζουν πλάι στο φλύαρο κύμα και ίσως να προσφέρουν ένα άλλο.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη διαθέτει σήμερα πάνω από 2.500 τίτλους. Στο ξεκίνημα διάφοροι συγγραφείς και εκδοτικοί οίκοι έστειλαν τους πρώτους τίτλους, ενώ μέλη και φίλοι που αγαπούν πραγματικά το βιβλίο συνεχώς την ενισχύουν και την εμπλουτίζουν. Πέραν των Τριφύλιων λογοτεχνών που σίγουρα υπάρχουν, μπορεί να βρει κανείς τίτλους βιβλίων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων όλων των κατηγοριών.

“Εδώ είναι το στέκι μας”, μας λέει ο κ. Νίκος Κούρδογλου πρόεδρος του ομίλου και συνεχίζει: “Θέλουμε να υπάρχει μια συνέχεια στη λειτουργία αυτού του περιπτέρου προκειμένου να διατηρηθεί η ουσιαστική επαφή με το βιβλίο. Το χειμερινό και ισχύον ωράριο είναι κάθε Kυριακή 11:00 – 13:00. Οσοι πιστοί, προσέλθετε. Αξίζει μια δοκιμή ώστε να βρει κανείς το βιβλίο της αρεσκείας του, να διαβάσει χωρίς να ξοδευτεί”.

Υπάρχει ενδιαφέρον από όλες τις ηλικίες και ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή τη δράση που δεν είναι η μοναδική. Μεταξύ άλλων έχουν γίνει ή προγραμματίζονται παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες ελληνικής και ξένης μουσικής, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, εθελοντικές αιμοδοσίες και bazaar για καλό σκοπό.

Οσο για τα παιδιά, φαίνονται και τα ίδια ενθουσιασμένα με το εγχείρημα, καθώς μπαίνουν μέσα και συνεχώς σκαλίζουν τα ράφια. Διαλέγουν αυτό που τους αρέσει, ενώ πολλές φορές βοηθούν στην αρχειοθέτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − four =