αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια εβδομάδα έμεινε για να καλύψεις το 30% του εισοδήματός με e-συναλλαγές. Τι θα συμβεί αν δεν το κάνεις

Μια εβδομάδα έμεινε για να καλύψεις το 30% του εισοδήματός με e-συναλλαγές. Τι θα συμβεί αν δεν το κάνεις

Μια βδομάδα έχει μείνει για να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να καλύψουν με e – συναλλαγές το 30% του εισοδήματός τους για να αποφύγουν τον επιπλέον φόρο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη νομοθεσία, με τραπεζικές κάρτες ή μέσω e-banking θα πρέπει να γίνονται πληρωμές που αντιστοιχούν στο 30% του ετήσιου εισοδήματος. Διαφορετικά υπάρχει η πρόβλεψη για επιπλέον φόρο ίσο με το 22% της ακάλυπτης διαφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα εισοδήματα του 2020 που δηλώθηκαν το 2021, λόγω πανδημίας, υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις, για ομάδες φορολογουμένων που θεωρήθηκαν «κορωνόπληκτοι». Για φέτος, πάντως, προς ώρας, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο μια και, με βάση τα στοιχεία, υπήρξε και εκτόξευση ηλεκτρονικών πληρωμών. Τελικές βέβαια αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα μέχρι και την ημερομηνία έναρξης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, την άνοιξη του 2022.

Τούτου δοθέντος θα πρέπει οι φορολογούμενοι θα πρέπει λοιπόν να καλύψουν με e – δαπάνες έως τις 31-12-2021 τα ποσά που απομένουν μέχρι να φτάσουν το απαιτούμενο όριο.

Παράδειγμα

Π.χ. εφόσον ένας φορολογούμενος προβλέπει ότι θα έχει ετήσιο εισόδημα για το 2021 στα 20.000 ευρώ θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει ολόκληρο το 2021 ηλεκτρονικές πληρωμές συνολικού ύψους 6.000 ευρώ. Εάν, σε διαφορετική περίπτωση έχει ηλεκτρονικές αποδείξεις 5.000 ευρώ, δηλαδή για ποσό που αντιστοιχεί στο 25% του ετησίου εισοδήματός του, θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 22% επί του ακάλυπτου 5% του ετησίου εισοδήματός του. Θα φορολογηθεί με 22% πάνω στα 1000 ευρώ που έμειναν και θα πληρώσει δηλαδή έξτρα φόρο 220 ευρώ.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 3 =