αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ανατρεπτική άποψη από έναν businessman: «Αν σου λένε να ακολουθήσεις το πάθος σου, αυτό είναι μια κακή συμβουλή»

Μια ανατρεπτική άποψη από έναν businessman: «Αν σου λένε να ακολουθήσεις το πάθος σου, αυτό είναι μια κακή συμβουλή»

Είναι από τις πιο συχνές συμβουλές που ακούμε, όταν γίνεται μια συζήτηση για επιχειρηματικότητα: «Ακολούθησε το πάθος σου». Μια συμβουλή που κάποιες φορές όντως μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα αποτελέσματα. Τώρα όμως θα δούμε την άλλη πλευρά. Ο ιδρυτής του Ambitious.com, Greg Rollett, μιλώντας στο Entrepreneur.com, εκφράζει μια εντελώς διαφορετική γνώμη.

«Το ακούς κάθε ημέρα. Από κάποιον γκουρού, blogger, Podcaster ή οποιονδήποτε άλλο: ‘Κάνε ότι αγαπάς. Κι αν δεν το κάνεις, η ζωή σου θα είναι χαζή και αποτυχημένη’. Όλα αυτά είναι βλακείες» λέει ξεκάθαρα ο Greg Rollett.

Όπως εξηγεί, μπορείς όντως να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αλλά δεν πρέπει να εστιάζεις εκεί. Το ζητούμενο είναι να κάνεις ότι χρειαστεί, έτσι ώστε να πάρεις αυτό που θέλεις από τη ζωή σου. «Αν για παράδειγμα θέλεις να βοηθήσεις, να εμπνεύσεις ή να μοιραστείς ένα μήνυμα με άλλους ανθρώπους, πρέπει να κάνεις ότι είναι δυνατό, για να φτάσεις στην άλλη μεριά» σημειώνει.

Δεν αρκεί απλά να αγαπάς να δημιουργείς π.χ. βίντεο ή να γράφεις άρθρα. Πρέπει να δεις την ουσία, και το πως αυτό που κάνεις θα έχει το αποτέλεσμα που θέλεις. Ίσως θα χρειαστεί να συναντήσεις ανθρώπους, να κάνεις μάρκετινγκ ή πωλήσεις. «Κάνε ότι είναι απαραίτητο, για να φτάσεις στην επιτυχία» τονίζει ο Rollett.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + one =