αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα: Οι εργοδότες δεν προτιμούν τα βιογραφικά 1 σελίδας

Μια έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα: Οι εργοδότες δεν προτιμούν τα βιογραφικά 1 σελίδας

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει εδώ στο It’s Possible, για το πως μπορείς να στήσεις ένα βιογραφικό μιας σελίδας. Ένα μοντέλο το οποίο θεωρείται το ιδανικό κατά πολλούς. Τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά, αφού μια έρευνα παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Σε έρευνα της η ResumeGo, έβαλε 82 ειδικούς στις προσλήψεις να αναλύσουν 20.000 σχεδόν βιογραφικά. Η υπηρεσία σύνταξης βιογραφικών κατέληξε πως οι recruiters τείνουν να προτιμούν τα βιογραφικά που εκτείνονται σε δύο σελίδες, ακόμα και για αρχάριους υποψηφίους χωρίς μεγάλη πείρα. Εκεί δηλαδή που κάθε ειδικός στις συνεντεύξεις συμβούλευε εδώ και δεκαετίες πως τα βιογραφικά δεν πρέπει να υπερβαίνουν τη μία σελίδα.

Περίπου 20.000 βιογραφικά αναλύθηκαν και αξιολογήθηκαν από τα υποκείμενα του πειράματος σε μια περίοδο τριών βδομάδων. Από τα 7.712 CVs που προκρίθηκαν, τα 5.375 ήταν δισέλιδα και τα 2.337 μονοσέλιδα. Το ποσοστό της διαφοράς προτίμησης των δισέλιδων βιογραφικών έναντι των μονοσέλιδων αυξανόταν μάλιστα όσο ανέβαινε και το επίπεδο της θέσης. «Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών καριέρας ισχυρίζονται πως τα βιογραφικά δύο σελίδων δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται παρά μόνο όταν ο υποψήφιος έχει πολλά χρόνια εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε διάφορες εταιρίες, τα αποτελέσματά μας αντιφάσκουν με αυτό το κομμάτι της λαϊκής σοφίας», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της ResumeGo, Peter Yang.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − eight =