αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έρθει το εμβόλιο

Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έρθει το εμβόλιο

«Εχουμε κάνει αρκετή δουλειά. Όταν τελειώσει η πανδημία η Ελλάδα θα είναι στους κερδισμένους. Τα καταφέραμε καλά στην πρώτη φάση. Είμαι σίγουρος ότι με τα κατάλληλα μέτρα θα τα καταφέρουμε και στο δεύτερο κύμα«, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit.

«Η πανδημία θα τελειώσει όταν θα έχουμε το εμβόλιο και όταν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

Όπως μεταδίδει το In.gr, o κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι κάποιες δραστηριότητες δεν πρέπει να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια όπως για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και μεταμεσονύχτια διασκέδαση. «Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση», είπε.

Επεσήμανε ότι στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά  με συγκεκριμένους περιορισμούς που θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

«Κάθε lockdown έχει επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε ζωές», είπε χαρακτηριστικά κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας πως η ΕΕ βρίσκεται εν αναμονή του εμβολίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 20 =