αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜητσοτάκης: Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους

Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους

Με στόχο να βεβαιώσει ότι μπροστά στην κρίση του κορονοϊού, η πολιτεία είναι δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, στους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ανέργους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σήμερα παρέμβαση στη Βουλή κατά τη συζήτηση στο νομοσχέδιο του Εργασίας, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι για το Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους.

Σε αυτούς μάλιστα υπογράμμισε ότι εντάσσονται για πρώτη φορά άστεγοι πολίτες, αλλά και οι γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας. “Δεν το είχαμε σχεδιάσει έτσι, αλλά είναι συμβολικό ότι αυτό ψηφίζεται σήμερα, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι ένας μηχανισμός στήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών που δοκιμάστηκε και άντεξε στο χρόνο και πρόσθεσε: “Για σχεδόν μισό εκατομμύριο συμπολιτών που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες, έρχεται η κυβέρνηση και διπλασιάζει το επίδομα το οποίο θα λάβουν”.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 9 =