αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην ψάχνεις τον τέλειο υποψήφιο για να τον προσλάβεις στην startup σου. Βρε αυτόν που έχει αποτύχει»: Μια career expert εξηγεί

«Μην ψάχνεις τον τέλειο υποψήφιο για να τον προσλάβεις στην startup σου. Βρε αυτόν που έχει αποτύχει»: Μια career expert εξηγεί

Κάθε ημέρα που περνά, οι startups μπορεί να περνούν από την μια όχθη στην άλλη: Από την πλευρά της επιτυχίας, σε αυτή της αποτυχίας. Και το αντίστροφο. Για να αντέξει κάποιος σε αυτό το περιβάλλον και να είναι αποδοτικός, πρέπει να είναι πρόθυμος να κάνει λάθη. Να ξέρει να προσαρμόζεται και να μαθαίνει συνεχώς.

Σε μια startup, μόνο αν δοκιμάζεις πράγματα μπορείς να πας μπροστά. Ακόμα κι αν κάποιες επιλογές σου αποτύχουν. Άλλωστε, όταν πας να εφαρμόσεις νέα πράγματα και καινοτομίες, είναι δεδομένο ότι δεν θα σου βγουν όλα.

Με βάση αυτό το σκηνικό, η career expert, Heather R. Huhman, δίνει την δική της συμβουλή, σε άρθρο της στο Entrepreneur.com: Μην ψάχνεις να προσλάβεις τον τέλειο υποψήφιο στην startup σου. Βρες αυτόν που έχει αποτύχει. Και είναι έτοιμος να το ξανά κάνει αν χρειαστεί. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το εντοπίσεις από τη συνέντευξη. Δεν είναι πάντα εύκολο. Κοιτώντας όμως την διαδρομή κάποιου, και κάνοντας μια συζήτηση μαζί του, μπορείς να καταλάβεις το πως ακριβώς έκανε τις επιλογές του. Και αν είναι πρόθυμος να κάνει τολμηρές επιλογές ξανά, ακόμα κι αν υπάρχει ο κίνδυνος της αποτυχίας.

ΤIP: Αντί να ζητάς από τους υποψηφίους να σου πουν τις μεγαλύτερες αποτυχίες τους, μάθε τι θα ήταν πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν. Ναι, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς τα άτομα έχουν ανακάμψει από την αποτυχία. Αλλά είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουμε τι είναι πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν όταν πιστεύουν σε κάτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =