αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην φτιάχνετε ένα συγκεκριμένο πλάνο για την καριέρα σας, λέει ο εκατομμυριούχος best seller συγγραφέας Seth Godin

Μην φτιάχνετε ένα συγκεκριμένο πλάνο για την καριέρα σας, λέει ο εκατομμυριούχος best seller συγγραφέας Seth Godin

Η συμβατική συμβουλή λέει ότι για να πετύχεις, θα πρέπει να φτιάξεις ένα πλάνο καριέρα: Χαρτογράφησε πού βρίσκεσαι τώρα, πού θέλεις να είσαι και τα βήματα που θα χρειαστεί να κάνεις για να φτάσεις εκεί.

Ο Seth Godin διαφωνεί με αυτή τη συμβατική σοφία.

Ο Godin, συγγραφέας best seller και εκατομμυριούχος επιχειρηματίας που συχνά αποκαλείται «γκουρού του μάρκετινγκ», λέει ότι τα επιτεύγματά του είναι ικανοποιητικά ειδικά επειδή δεν ακολούθησε ποτέ μια προκαθορισμένη πορεία. Η συμβουλή του: Χρησιμοποιήστε «μια πυξίδα και όχι έναν χάρτη», είπε πρόσφατα στο newsletter «The Path» του CEO του LinkedIn, Ryan Roslansky.

Η πυξίδα σας είναι το προσωπικό σας όραμα — ποιος φιλοδοξείτε να είστε εκτός του τίτλου εργασίας. Το να το ακολουθείς σημαίνει να επιδιώκεις αποφάσεις που σε κάνουν πιο ευτυχισμένο και πιο ικανοποιημένο βραχυπρόθεσμα, αντί να ακολουθείς ένα προσχεδιασμένο σύνολο βημάτων που μπορεί ή όχι να οδηγήσουν τελικά στη «δουλειά των ονείρων» σου.

Αυτές οι αποφάσεις μπορεί να μην βγαίνουν πάντα, αλλά θα μάθετε αρκετά από κάθε αποτυχία για να φτάσετε τελικά στην επιτυχία, είπε ο Godin.

Η συμβουλή φαίνεται κάπως αντιφατική, επειδή οι ορισμοί των περισσότερων ανθρώπων για την επιτυχία και την ευτυχία εστιάζονται λανθασμένα γύρω από τα χρήματα και την επιρροή, πρόσθεσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − nine =