αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην υποτιμάτε ποτέ τη νοημοσύνη των ανθρώπων με αυτά τα 5 χαρακτηριστικά

Μην υποτιμάτε ποτέ τη νοημοσύνη των ανθρώπων με αυτά τα 5 χαρακτηριστικά

Εδώ είναι μια απλή αλήθεια: Η ευφυΐα είναι δύσκολο να μετρηθεί. Είναι πιο περίπλοκο και πολύπλευρο από το να έχεις καλές επιδόσεις σε ένα τεστ IQ, να παίρνεις Α στο σχολείο ή ακόμη και να παίρνεις μεγάλο μισθό σε μια κορυφαία εταιρεία.

Σε αυτό το άρθρο, θα βουτήξουμε βαθύτερα στα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων που συχνά υποτιμώνται.

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πώς αυτά τα χαρακτηριστικά αποκαλύπτουν την εσωτερική ιδιοφυΐα κάποιου.

1) Είναι διαισθητικοί

«Η διαίσθηση είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα, πιο ισχυρό από τη διάνοια, κατά τη γνώμη μου», έχει πει ο Steve Jobs

Σας έχει τύχει να πρέπει να πάρετε μια δύσκολη απόφαση και ξέρετε από πριν τι να κάνετε; Χωρίς να μπορείς να εξηγήσεις γιατί.

Ή μπορεί να υπήρξε στιγμή που ένιωσες ότι το σώμα σου σου έλεγε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Αυτή είναι η διαίσθησή σας. Μπορεί να είναι πολύ μπερδεμένο, αλλά εκτός από τον Steve Jobs, πολλοί ερευνητές και ειδικοί έχουν υποστηρίξει ότι είναι μια ισχυρή δύναμη του μυαλού που μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις.

2) Είναι περίεργοι

Ένα έξυπνο μυαλό είναι ένα… πεινασμένο μυαλό. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι εκείνοι που δεν φοβούνται να πουν «δεν ξέρω». Κάνουν ερωτήσεις ανοιχτού τύπου και ακούν χωρίς να κρίνουν. Είναι πάντα ανοιχτοί στο να μάθουν νέα πράγματα και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες. Είναι παθιασμένοι με το να έχουν μια βαθύτερη κατανόηση των ανθρώπων και του κόσμου γύρω τους.

Και το καλύτερο; Είναι πρόθυμοι να κάνουν λάθος. Επιδιώκουν να εξερευνήσουν νέες ιδέες και νέους τρόπους να κάνουν πράγματα.

3) Παρατηρούν

Είστε ο τύπος του ατόμου που βλέπει ευκαιρίες παντού; Σας αρέσει να παρατηρείτε τους άλλους ανθρώπους και πώς αντιδρούν στο περιβάλλον τους;

Αν ναι, τότε μπορεί να είσαι πιο έξυπνος από όσο νομίζεις.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το να είσαι σπουδαίος παρατηρητής. Πρώτον, αναγκάζει ένα άτομο να κάνει ένα βήμα πίσω και να κοιτάξει βαθύτερα τον εαυτό του και τους άλλους.

Οι οξυδερκείς παρατηρητές δεν θεωρούν ποτέ τίποτα δεδομένο. Έχουν τον τρόπο τους να βλέπουν τις πιο λεπτές λεπτομέρειες — από τις εικόνες και τους ήχους, μέχρι τα μοτίβα, τα στυλ και τα αποτελέσματα. Και να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα.

4) Είναι πολύ δημιουργικοί

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολύ ευφάνταστοι. Είναι ο τύπος των ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν έξω από το κουτί.

Μπορούν να βρουν 10.000 νέους τρόπους για να κάνουν το ίδιο πράγμα — εξετάζουν διαφορετικές μεθόδους για την επίτευξη ενός επιθυμητού αποτελέσματος.

Μπορούν επίσης να βρουν νέες ιδέες ακόμα κι αν έχουν περιορισμένο χρόνο, εργαλεία και άλλους περιορισμούς.

Και δεν σταματούν εκεί: Εξασκούνται και αναπτύσσουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες, ώστε να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη χρήση τους.

5) Προσαρμόζονται

Είναι οι άνθρωποι που μπορούν εύκολα να ευδοκιμήσουν σε διαφορετικές συνθήκες ή περιβάλλοντα.

Όχι μόνο μπορούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να μάθουν νέες δεξιότητες γρήγορα, αλλά μπορούν επίσης να δουν ευκαιρίες πίσω από τα εμπόδια.

Όσοι είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικοί δεν ακολουθούν απλώς τη ροή. Δεν εφησυχάζουν ποτέ. Με άλλα λόγια, αμφισβητούν το status quo. Είναι πρόθυμοι να κόψουν κακές συνήθειες και πρακτικές, ώστε να μπορέσουν να είναι ένα βήμα μπροστά και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 9 =