αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Μην στοχεύετε να είστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Αλλά οι καλύτεροι στον κόσμο»: Όσα είπε ο Κ. Δασκαλάκης στην εκπομπή Ιστορίες

«Μην στοχεύετε να είστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Αλλά οι καλύτεροι στον κόσμο»: Όσα είπε ο Κ. Δασκαλάκης στην εκπομπή Ιστορίες

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στις 29 Μαΐου 2018 ο καθηγητής του MIT, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, στη εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι. Μίλησε για το πως πρέπει να κινηθεί ένας νέος στην εποχή μας για να φτάσει στην επιτυχία, αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη, στο περίφημο Γρίφο του Νας τον οποίο έλυσε, ενώ απάντησε και για το τι θα τον έκανε ενδεχομένως να γυρίσει στην Ελλάδα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι σε άλλες Δυτικότερες χώρες, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι κάποιος μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από την Ελλάδα και να διακριθεί. Άλλωστε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αποφοίτησε από ελληνικό πανεπιστήμιο. Όπως εξηγεί, ειδικά στην εποχή που ζούμε τώρα, λόγω και του ίντερνετ, υπάρχει μεγάλη πρόσβαση στην γνώση και σε επιστημονικό υλικό.

«Η γνώση είναι κατάκτηση προσωπική» τόνισε ο γνωστός καθηγητής.

Τι θα έκανε όμως τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ενδεχομένως, να γυρίσει στην Ελλάδα; «Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να αφήσω την καριέρα μου στο MIT και να γυρίσω. Ωστόσο, θα το έκανα αν θεωρούσα ότι η επιστροφή μου θα είχε μεγάλη συνησφορά στον τόπο. Αλλά γενικότερα αυτό θα είχε να κάνει με το αν αυτές οι νησίδες Αριστείας που υπάρχουν στην Ελλάδα, αρχίζουν να αποκτούν κρίσημη μάζα. Αν υπάρχει κάποιος πόλος κρίσιμης μάζας Αριστείας, θα το σκεφτόμουν να γυρίσω. Αν ήμουν μια νησίδα αριστείας, μέσα σε έναν ωκεανό μετριότητας, δεν θα με ενδιέφερε».

Ο Κ. Δασκαλάκης, ξεκαθάρισε ότι στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο που ζούμε, δεν πρέπει να στοχεύεις στο να είσαι ο καλύτερος στη χώρα σου, αλλά ο καλύτερος στον κόσμο. «Εμένα σκοπός μου δεν ήταν να κάνω το ελάχιστο που μπορώ, έτσι ώστε να εξασφαλίσω μια καριέρα στην Ελλάδα. Ήθελα να είμαι μέλος ενός παγκόσμιου επιστημονικού γίγνεσθαι», σημείωσε.

Ενδιαφέρον είχε και η τελευταία φράση του, όταν ρωτήθηκε για το που θέλει να φτάσει. «Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να περνάω καλά. Να έχω χρόνο για τον εαυτό μου, χρόνο να σκέφτομαι και χρόνο για να κάνω παρέα με τους φίλους μου».

Δείτε όλη την εκπομπή «Ιστορίες», στο παραπάνω βίντεο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =