αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜην στέλνεις βιογραφικό για δύο θέσεις στην ίδια εταιρία: Τρεις περιπτώσεις στις οποίες δεν πρέπει να εφαρμόσεις αυτή την τακτική

Μην στέλνεις βιογραφικό για δύο θέσεις στην ίδια εταιρία: Τρεις περιπτώσεις στις οποίες δεν πρέπει να εφαρμόσεις αυτή την τακτική

Η εταιρία που τόσο σου αρέσει, μόλις άνοιξε μια θέση εργασίας. Και φυσικά έστειλες βιογραφικό. Αλλά τι θα γινόταν, άραγε, αν έστελνες βιογραφικά για δύο ανοιχτές θέσεις στην ίδια εταιρία; Όλοι έχουμε μπει στον πειρασμό. Αλλά συνήθως δεν είναι η ιδανική τακτική. Το διάσημο career site The Muse παραθέτει 3 περιπτώσεις στις οποίες δεν πρέπει να εφαρμόσεις αυτή την τακτική.

1. Η εταιρεία των ονείρων σας (επιτέλους) έχει πολλές ανοιχτές θέσεις εργασίας

Εάν ένας Οργανισμός δεν είχε πάντα ανοιχτές θέσεις και ξαφνικά δημοσιεύει μερικές αγγελίες θέσεων εργασίας στον ιστότοπο του, είναι δελεαστικό να δείξετε προσοχή και να πείτε, «Ας δούμε πόσες φορές μπορώ να φέρω το βιογραφικό μου μπροστά στον HR Manager».

Eάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο άνοιγμα στην εταιρεία των ονείρων σας για το οποίο πιστεύετε ότι θα ταίριαζατε, προχωρήστε και κάντε αίτηση. Ωστόσο, αν ο Oργανισμός έχει δημοσιεύσει μια χούφτα ανοιχτές θέσεις για τις οποίες απλά δεν έχετε τις σχετικές ικανότητες, δείξτε λίγη αυτοσυγκράτηση και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα, σκεφτείτε να επικοινωνήσετε για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για την εταιρεία και να ζητήσετε μια απλή συνάντηση—μετά από αυτό, όταν γίνει διαθέσιμος ένας ρόλος για τον οποίο είστε ο κατάλληλος, θα είστε ήδη στο… ραντάρ.

2. Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ανάμεσα σε δύο θέσεις εργασίας σε μια μεγάλη εταιρεία

Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο, σωστά; Λοιπον ναι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν δεν κάνετε αίτηση για εργασία σε μια εταιρεία που απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους προσλήψεων, πιθανότατα τα ίδια άτομα θα δουν την αίτηση σας και για τους δύο ρόλους. Και ενώ αυτό δεν θα σας αποκλείσει απαραίτητα από καμία θέση, θα δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες στο μυαλό τους σχετικά με το πόσο ενδιαφέρεσαι για την εκάστοτε θέση.

Πώς να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο ανοιχτές θέσεις εργασίας; Για αρχή, μπορείτε να ξεκινήσετε με το να σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε — και γιατί είστε κατάλληλοι (να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας). Στέλνοντας βιογραφικό μόνο για τη μια θεση, δεν κλείνεις την πόρτα στην άλλη. Εάν είστε τελικά κατάλληλοι για τη θέση που δεν εκδηλώσατε ενδιαφέρον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ωθηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

3. Δεν είστε ακόμα σίγουροι για το τι πραγματικά θέλετε

Αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη στιγμή, και πιθανόν θα μπείτε στον πειρασμό να υποβάλετε το βιογραφικό σας για κάθε ανοιχτή θέση που βρίσκετε.

Η λύση σε αυτό είναι σχετικά απλή— αν και μπορεί να μην παράγει άμεσα αποτελέσματα: Βασιστείτε στο δίκτυό σας για βοήθεια. Οργανώστε ενημερωτικές συνεντεύξεις με άτομα σε κλάδους που σας ενδιαφέρουν αυτήν τη στιγμή. Ρωτήστε τα πρώην αφεντικά και τους συναδέλφους σας σε τι σας έχουν δει να κάνετε καλή δουλειά, και που θα μπορούσαν ίσως να σας προωθήσουν. Αυτές οι συζητήσεις, ακόμη και με τον εαυτό σας (ειδικά με τον εαυτό σας) δεν είναι απαραίτητα διασκεδαστικές – αλλά θα σας διευκολύνουν πολύ να δείτε τι θέλετε πραγματικά. Αντί να στέλνετε… αμέτρητα βιογραφικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =