αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην σηκώσεις πολλά χρήματα για την startup σου»: Κι όμως, αυτή τη συμβουλή θα έδινε ο Mr Airbnb στο νεαρό εαυτό του

«Μην σηκώσεις πολλά χρήματα για την startup σου»: Κι όμως, αυτή τη συμβουλή θα έδινε ο Mr Airbnb στο νεαρό εαυτό του

Ο Brian Chesky είναι συνιδρυτής και CEO της Airbnb. Ο ίδιος ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια το τολμηρό εγχείρημα του και κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Η Airbnb ξεκίνησε ως μια startup και εξελίχτηκε σε έναν «γίγαντα». Ενώ πολλοί ίσως θα περίμεναν ότι ο Brian Chesky είναι υπέρ του κλασικού τρόπου που λειτουργούν οι startups, οι οποίες παίρνουν συνήθως εξωτερικές χρηματοδοτήσεις για να αναπτυχθούν, ο γνωστός επιχειρηματίας, παραθέτει μια εντελώς διαφορετική άποψη.

Σε αφιέρωμα του, το CNBC ρώτησε μερικούς πετυχημένους ανθρώπους για το ποια συμβουλή θα έδιναν στον νεαρό εαυτό τους, αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω. Ο Mr Airbnb, θα συμβούλευε να μην σηκώσει πολλά χρήματα. «Θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι δεν θα σηκώσω πολλά χρήματα», λέει ξεκάθαρα.

«Οι περιορισμοί δημιουργούν δημιουργικότητα», λέει ο ίδιος.

Και εξηγεί ότι αν «σκληραγωγηθείς» μέσα από μια πιο δύσκολη διαδρομή, όπου δεν θα έχεις άπλετο χρήμα για να «ρίξεις», θα αναγκαστείς να βρεις πιο καινοτόμες λύσεις, και τελικά να δημιουργήσεις ένα πιο startpικό περιβάλλον. Όπως έχει σημειώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του, στην εποχή μας οι startups αντλούν παραπάνω χρήματα από όσα χρειάζονται στο αρχικό στάδιο τους. Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ; Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά παύεις να έχεις τον έλεγχο της εταιρίας σου. Κάτι που στην πορεία περιπλέκει τα πράγματα και μπορεί να οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + ten =