αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην προσλαμβάνετε τους φίλους σας»: Ένας CEO δίνει την ξεκάθαρη συμβουλή του στους νέους επιχειρηματίες

«Μην προσλαμβάνετε τους φίλους σας»: Ένας CEO δίνει την ξεκάθαρη συμβουλή του στους νέους επιχειρηματίες

Είναι κάτι που το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Μόλις ξεκινά μια νέα επιχείρηση ή ένα νέο project γενικότερα και έρχεται η ώρα των προσλήψεων, συνήθως οι πρώτοι που προσλαμβάνονται είναι οι φίλοι ή συγγενείς του εκάστοτε ιδρυτή ή του εκάστοτε προϊσταμένου που φτιάχνει το team. Από μια μεριά, ίσως έχει μια λογική. Θέλεις να προσλάβεις κάποια άτομα άμεσα, τι καλύτερο λοιπόν από το να προσλάβεις ανθρώπους που ήδη ξέρεις- άρα ανθρώπους που εμπιστεύεσαι εξ αρχής.

Κι όμως, αν ακολουθήσεις μια τέτοια τακτική, μάλλον το εγχείρημα σου θα αποτύχει. «Έχω προσλάβει μέλη οικογένειας και φίλους στο παρελθόν, επειδή τους εμπιστευόμουν. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι σπάνια ήταν σε θέση να χειριστούν τις απαιτήσεις της εργασίας και να επηρεάσουν θετικά την επιχείρηση.», λέει στο inc.com ο CEO της TFM Truckload, Mike Wagner. Ο οποίος μάλιστα έχει οδηγήσει την εταιρία του, σε μεγάλη ανάπτυξη την τελευταία τριετία.

«Σκεφτείτε το πολύ, αν θέλετε να προσλάβετε αυτούς τους κοντινούς σας ανθρώπους, απλά και μόνο επειδή του γνωρίζετε καλά», τονίζει.

Ο ίδιος έπεσε κάποτε στην παγίδα. Ένας σύμβουλος του είπε ότι είναι καλό να προσλάβει φίλους, αφού τους γνωρίζει ήδη- άρα δεν χρειάζεται να κάτσει να «ελέγξει» τους υποψηφίους. Τελικά όμως αυτό δεν κάνει την διαφορά. Πρέπει να προσλάβεις αυτούς που έχουν τις γνώσεις και είναι παθιασμένοι με την δουλειά. Όχι αυτούς που απλά γνωρίζεις.

Προσέλαβε αυτούς που έχουν το ίδιο όραμα με εσένα, και θα σε στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές. Όλα αυτά, δεν έχουν να κάνουν με το αν κάποιος είναι φίλος σου, το φύλο ή το χρώμα του δέρματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + one =