αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην πουλάτε»: Η ξεκάθαρη παρότρυνση του Mr Spotify προς τους startuppers

«Μην πουλάτε»: Η ξεκάθαρη παρότρυνση του Mr Spotify προς τους startuppers

Για πολλούς startuppers (ίσως για τη μεγάλη πλειοψηφία) ο στόχος είναι να αναπτύξουν το project τους ως ένα σημείο και μετά να πετύχουν μια μεγάλη εξαγορά από κάποιον επενδυτή. Μια εξέλιξη που πιθανότατα θα βάλει και αρκετά χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ίδιων. Ένα σκεπτικό που μοιάζει λογικό.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Την οποία εκφράζει και ο ιδρυτής της διάσημης πλατφόρμας Spotify, Daniel Ek. Ο 33χρονος σήμερα CEO, δημιούργησε το Spotify το 2006. Όπως πολλοί γνωρίζουν, πρόκειται ουσιαστικά για μια music streaming startup. Η οποία κατάφερε να αναπτυχθεί και να φτάσει σε πολλά μέρη του πλανήτη. Το 2015 η πλατφόρμα είχε έσοδα 2,1 δισ. δολάρια. Ενώ κάθε χρόνο καταγράφει σημαντική ανάπτυξη. Το ’15 οι ζημιές του Spotify έφτασαν τα 194 εκατ. δολάρια, ωστόσο αυτές επιβραδύνθηκαν κατά πολύ.

Ποια είναι όμως η συμβουλή που θα έδινε ο Daniel Ek στους νέους startuppers; «Μην πουλάτε τα projects σας» αυτό είπε ο ίδιος μιλώντας σε event στην Στοκχόλμη το 2016. Όπως εκτιμά ο ίδιος, μπορεί μια startup να γιγαντωθεί, με τον ιδρυτή της να παραμένει στο τιμόνι και αυτός είναι ο τρόπος έτσι ώστε να δούμε τεχνολογικούς γίγαντες στην Ευρώπη.

Μέσω της πορείας του με το Spotify θέλει να δείξει ότι υπάρχει και αυτός ο δρόμος. Μάλιστα, σε ερώτηση που του έγινε από το Reuters στο ίδιο event, και η οποία αφορούσε το αν σκοπεύει να πουλήσει την πλατφόρμα του, απάντησε ξεκάθαρα: «Όχι, δεν πρόκειται να την πουλήσω».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 12 =