αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην περνάς… πολύ χρόνο στα social media: 5 τρόποι για να προστατεύεις την ενέργεια σου κάθε ημέρα

Μην περνάς… πολύ χρόνο στα social media: 5 τρόποι για να προστατεύεις την ενέργεια σου κάθε ημέρα

Ζούμε σε μία γρήγορη και αγχωτική εποχή. Τα deadlines πιέζουν συνεχώς, η ροή της δουλειάς τρέχει στους δικούς της ρυθμούς, ενώ αν σε αυτά συμπεριλάβουμε και τα απρόβλεπτα γεγονότα που συμβαίνουν στο γενικότερο περιβάλλον, είναι δύσκολο να πλοηγηθείς.

Το ερώτημα: Πώς διατηρείτε τις δεξαμενές της σωματικής και διανοητικής ενέργειας γεμάτες;

Ακολουθούν ορισμένες καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα επίπεδα ενέργειάς σας σαν επαγγελματίας.

Θέστε όρια και μάθετε να λέτε «όχι» όταν είναι απαραίτητο

Δεν είναι κακό να έχεις ενσυναίσθηση και να βοηθάς τους άλλους.

Όταν ηχεί μια κλήση για βοήθεια, είμαστε συνήθως οι πρώτοι που πηδάμε προς… τη διάσωση, έτοιμοι να αντέξουμε το βάρος των προβλημάτων των άλλων.

Το να δώσεις ένα χέρι βοήθειας δεν είναι καθόλου κακό πράγμα. Αλλά είναι και σαν ένα δίκοπο μαχαίρι. Κινδυνεύουμε να πούμε «ναι» πολλές φορές, βάζοντας βάρος στους εαυτούς μας. Και προτού το καταλάβουμε, η ενέργειά μας εξαντλείται, η υγεία μας «χτυπάει» και μένουμε να ρισκάρουμε τη δική μας ευημερία.

Δημιουργείστε έναν ασφαλή χώρο για τον εαυτό σας, χαράσσοντας μια γραμμή που καθορίζει πώς θέλετε να σας συμπεριφέρονται και πόσο μπορείτε να βοηθήσετε χωρίς συμβιβασμούς στη χαρά και την υγεία σας.

Θυμηθείτε: Είναι εντάξει να λέτε «όχι». Δεν είναι απόρριψη. Είναι αυτοπροστασία. Δες και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

Μην περνάς… πολύ χρόνο στα social media

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Είναι σαν ένα… εικονικό σαλόνι όπου συναντιόμαστε με φίλους και οικογένεια, μια ψηφιακή απόδραση από την δύσκολη και καταιγιστική πραγματική ζωή.

Αλλά ας το παραδεχτούμε, μπορεί να είναι τόσο εθιστικό όσο μια σακούλα με αλμυρά πατατάκια και πριν το καταλάβετε, έχετε πέσει στην παγίδα. Το να είμαστε κολλημένοι στις οθόνες μας 24 ώρες το 24ωρο, μπορεί να είναι σαν υπερβολική καφεΐνη στις αισθήσεις μας, πυροδοτώντας έναν ανεμοστρόβιλο συναισθημάτων που μας αφήνει να νιώθουμε ψυχικά στραγγισμένοι.

Είναι επίσης πιθανό να έρχεστε συνεχώς αντιμέτωποι με τοξικές αναρτήσεις και ειδήσεις, που δεν βοηθούν την ενέργεια και την ψυχολογία σας.

Λοιπόν, τι θα λέγατε να ανταλλάξετε τον χρόνο οθόνης με λίγο «χρόνο με τον εαυτό μου»; Ξεσκονίστε τα χόμπι σας, βουτήξτε στα ενδιαφέροντά σας και κάντε άλλα ουσιώδη πράγματα, αντί για… ατελείωτο scrollάρισμα.

Άθληση

Ο καθένας χρειάζεται μια καλή δόση σωματικής δράσης. Η κίνηση του σώματός σας βοηθά στην προώθηση της ενσυνειδητότητας, απομακρύνοντας τη συσσωρευμένη ένταση και το άγχος.

Και φυσικά σας βοηθά να κρατάτε σε φόρμα το σώμα σας, προσθέτοντας περισσότερα υγιή, ευτυχισμένα χρόνια στη ζωή σας.

Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο γεμάτο είναι το πρόγραμμά σας, αξίζει να αφιερώσετε 30 έως 45 λεπτά την ημέρα για να κάνετε την άσκηση που σας ταιριάζει καλύτερα.

Συνδεθείτε με τη φύση και αναζητήστε ήσυχα μέρη

Η ζωή στην πόλη είναι συνήθως γεμάτη φασαρία και ρύπανση. Κάπου εκεί λοιπόν είναι σημαντικό να κάνεις τα διαλείμματα σου στη φύση.

Ένας περίπατος ακόμα και στο κοντινό πάρκο ή άλσος, θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου, να ανανεωθείς και γιατί όχι να «ανάψεις» και την δημιουργικότητα σου. Θυμήσου και το άρθρο: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη.

Καθιερώστε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο για να προετοιμαστείτε για έναν καλό βραδινό ύπνο

Όταν η φασαρία της ημέρας έχει τελειώσει, δεν επιθυμούμε τίποτα περισσότερο από το να χωθούμε στο άνετο… κουκούλι των κρεβατιών μας.

Ας το παραδεχτούμε, χρειαζόμαστε ένα καλό μέρος για να ξεκουράσουμε το μυαλό μας και να επαναφορτίσουμε τις ενεργειακές μας μπαταρίες.

Όμως, το να παρασυρθείτε στη χώρα των ονείρων δεν είναι πάντα εύκολο. Οι παρατεταμένες σκέψεις και συναισθήματα μπορούν να εισχωρήσουν κρυφά, δημιουργώντας εμπόδια για έναν καλό ύπνο.

Το μυαλό σας πρέπει να είναι σε λειτουργία πλήρους χαλάρωσης, απαλλαγμένο από τα νύχια της υπερδιέγερσης, του στρες και του άγχους.

Λοιπόν, πώς θα φτάσετε εκεί; Ρυθμίζοντας μια ρουτίνα πριν τον ύπνο που προετοιμάζει το μυαλό και το σώμα σας για έναν ήρεμο ύπνο. Αυτό σημαίνει να βγείτε εκτός δικτύου —ναι, να αφήσετε το τηλέφωνό σας στην άκρη— και να δημιουργήσετε ένα άνετο καταφύγιο ύπνου που προσκαλεί γλυκά όνειρα. Η εφαρμογή μιας χαλαρωτικής ρουτίνας πριν τον ύπνο είναι το εισιτήριό σας για να ξυπνήσετε φρέσκοι το επόμενο πρωί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + sixteen =