αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην περιμένεις την τύχη»: 7 απρόσμενες αλήθειες για την επιτυχία, τις οποίες ίσως δεν θες να ακούσεις

«Μην περιμένεις την τύχη»: 7 απρόσμενες αλήθειες για την επιτυχία, τις οποίες ίσως δεν θες να ακούσεις

Είναι η άλλη πλευρά της επιτυχίας. Για αυτήν που δεν μιλάμε συχνά. Μπορεί όλοι να θέλουν να φτάσουν στην επιτυχία, αλλά σχεδόν κανείς δεν θέλει να ακούσει τις παρακάτω 7 αλήθειες. Οι οποίες σχετίζονται με την επιτυχία, όπως κι αν ορίζεται αυτή για τον καθένα. Δες λοιπόν αυτές τις 7 αλήθειες που παραθέτει το It’s Possible για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.

1# Μην περιμένεις για να ξεκινήσεις. Είναι κάτι που το έχουμε ξανά πει. Ακόμα και στην Ελλάδα, η αναβλητικότητα είναι ίσως ο Νο1 λόγους που απομακρύνει πολλοί ανθρώπους από την επιτυχία. Καλές ιδέες υπάρχουν. Αλλά τελικά λίγοι από αυτούς που έχουν τις ιδέες, τις κάνουν τελικά πράξη.

2# Ένα success story μπορεί να ξεκινήσει από οπουδήποτε. Μια ακόμα δικαιολογία που ακούμε, είναι ότι κάποιος δεν βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσει την προσπάθεια του. Όπως έχει δείξει όμως η ιστορία, ένα success story μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από μια φτωχή χώρα ή μια κακόφημη γειτονιά. Τι σκέφτονταν, άραγε, ο Jack Ma όταν ξεκίναγε την Alibaba, ενώ ο ίδιος προερχόταν από μια φτωχή περιοχή της Κίνας;

3# Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Είναι μια αλήθεια που θα δεις στον δρόμο προς την επιτυχία. Θα χρειαστεί να κάνεις θυσίες. Να έχεις περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Ίσως δεν θα βλέπεις όσο θα ήθελες τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Σε κάθε φάση της ζωής σου πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου.

4# Μην περιμένεις την τύχη. Μιας και μιλήσαμε για επιλογές, πρέπει να πούμε ότι τελικά οι επιλογές μας είναι που κάνουν την διαφορά. Μην περιμένεις… την καλή τύχη. Και μην ρίχνεις την ευθύνη σε «άλλους». Όποιος έχει φτάσει στην επιτυχία, έκανε καλές επιλογές. Mια σωστή φράση λέει ότι η ζωή μας είναι τελικά το άθροισμα των επιλογών μας.

5# Μην ξεχνάς από που ξεκίνησες. Και δεν μιλάμε… μόνο γεωγραφικά. Ένα μεγάλο στοίχημα πέρα από τα χρήματα ή την δόξα, είναι το να μην αλλοιωθείς στην διαδρομή. Βλέπουμε αρκετούς ανθρώπους να ξεκινούν διαφορετικοί, και να καταλήγουν διαφορετικοί. Ότι κι αν γίνει, όσα χρήματα κι αν βγάλεις, μην ξεχνάς από που ξεκίνησες. Και ποιος ήταν ο μεγάλος σκοπός σου.

6# Θα χρειαστεί μάλλον παραπάνω χρόνος από αυτόν που νομίζεις. ΟΚ, έκανες το πλάνο σου και περιμένεις ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα έχεις φτάσει στον μεγάλο στόχο σου. Όμως άκου και αυτό: Συνήθως χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να φτάσουμε στην επιτυχία, από αυτόν που έχουμε υπολογίσει. Αλλά αν ξέραμε από την αρχή το πόσος χρόνος και προσπάθεια χρειάζεται, ίσως να μην ξεκινάγαμε. Άρα είναι… καλό.

7# Πρέπει να τρέξεις πιο γρήγορα, ακόμα κι όταν δεν έχεις ανάσα. Θα υπάρξουν στιγμές κατά τις οποίες θα νιώσεις έτοιμος να τα παρατήσεις. Τότε είναι που πρέπει να προσπαθήσεις ακόμα πιο δυνατά. Μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα που θες. Η διαδρομή δεν θα είναι εύκολη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − thirteen =