αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην πεις τίποτα σε κανένα»: Ένας CEO παραθέτει μια ασυνήθιστη συμβουλή για όσους έχουν μια ιδέα

«Μην πεις τίποτα σε κανένα»: Ένας CEO παραθέτει μια ασυνήθιστη συμβουλή για όσους έχουν μια ιδέα

Μια από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που ακούνε οι νέοι επιχειρηματίες, είναι πως όταν έχουν μια νέα ιδέα, είναι χρήσιμο να την μοιραστούν με άλλους, να κάνουν έρευνα αγοράς, να μιλήσουν με υποψήφιους πελάτες και να πάρουν feedback. Ο CEO της Peloton, έχει εντελώς διαφορετική άποψη. Ο John Foley μαζί με την γυναίκα του έχουν «χτίσει» μια εταιρία δισεκατομμυρίων. Η Peloton προσφέρει ένα ιδιαίτερο ποδήλατο γυμναστικής, σαν αυτό που θα δεις παρακάτω. Το σημαντικότερο: Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια οθόνη στην οποία μπορείς να βλέπεις ακόμα και Live μαθήματα γυμναστικής, οπουδήποτε κι αν είσαι.

Όταν ο John Foley ξεκίναγε την εταιρία του, ένας μέντορας του έδωσε μια ασυνήθιστη συμβουλή.

«Μην κάνεις έρευνα πελατών, μην εστιάσεις σε groups, μην μιλήσεις σε κανέναν. Φτιάξε ένα προϊόν και μια πλατφόρμα, που εσύ και η γυναίκα σου θα αγαπάτε». Αυτή ήταν η συμβουλή που έδωσε ο μέντορας, στον Foley.

«Αυτή είναι μια κακή συμβουλή για κάποιους άλλους ανθρώπους», παραδέχεται ο ίδιος. Ωστόσο συμπληρώνει: «Για έναν περίεργο λόγο, εγώ πιστεύω ότι είναι σπουδαία». Οι δύο συνιδρυτές είναι γονείς, αγαπούν την γυμναστική, και έτσι στην περίπτωση του είχαν εικόνα για το τι χρειάζονται οι άνθρωποι σαν αυτούς. Είχαν αρκετές πιθανότητες να βρουν πελάτες με τις ίδιες ανάγκες.

Αρκούσε απλά να φτιάξουν ένα προϊόν όπως ακριβώς το ήθελαν οι δυο τους. Και κατ’ επέκταση, όπως το ήθελαν και άλλοι άνθρωποι σαν αυτούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 7 =