αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην κυνηγάτε το exit»: Ο συνιδρυτής του γίγαντα WeWork δίνει 4 συμβουλές στους startuppers

«Μην κυνηγάτε το exit»: Ο συνιδρυτής του γίγαντα WeWork δίνει 4 συμβουλές στους startuppers

Πριν μερικές ημέρες έγινε και επίσημα η 5η μεγαλύτερη startup στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 2010 και η αξία της υπολογίζεται πλέον στα 20 δισ. δολάρια. Ένα τεράστιο success story για την WeWork. Για την εταιρία που ίδρυσαν τον Φεβρουάριο του 2010, στη Νέα Υόρκη, οι Adam Neumann και Miguel McKelvey. Πλέον βρίσκεται σε 19 τοποθεσίες εντός ΗΠΑ και σε άλλες 12 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Πρόκειται για το γνωστό brand που παρέχει κοινόχρηστους χώρους εργασίας σε freelancers και εταιρίες. O Adam Neumann, δίνει 4 βασικές συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες. Κάποιες ίσως θα σου φανούν συνηθισμένες, ενώ κάποιες άλλες αποτελούν έκπληξη.

«Η πρώτη συμβουλή που δίνω, είναι κάνε αυτό που αγαπάς. Αλλιώς δεν θα μπορέσεις να το πουλήσεις, δεν θα μπορέσεις να ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί και να κοιμάσαι πολύ αργά», λέει ανάμεσα σε άλλα ο επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Το δεύτερο που λέει, είναι ότι δεν πρέπει να κυνηγάς το exit. Αν κάνεις κάτι απλά για τα χρήματα, μάλλον δεν θα τα καταφέρεις επιχειρηματικά και είναι καλύτερο να βρεις μια «κανονική δουλειά». Το τρίτο πράγμα είναι ότι πρέπει να παραιτηθείς.

Το τελευταίο πράγμα έχει να κάνει με την τύχη. «Πρέπει να είσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Έφτιαξα 5 επιχειρήσεις για να φτάσω μέχρι τη WeWork. Δεν λειτουργεί πάντα από την πρώτη φορά. Πρέπει να αποτύχεις, να μάθεις από την αποτυχία σου, να ξεκινήσεις από την αρχή και να το κάνεις καλύτερα.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο όλη την τοποθέτηση του Neumann. Εκεί περιγράφει επίσης το πως ξεκίνησε τη WeWork.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 5 =