αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην κρατάτε κρυφές τις ιδέες σας»: Μια διαφορετική συμβουλή από έναν πετυχημένο businessman

«Μην κρατάτε κρυφές τις ιδέες σας»: Μια διαφορετική συμβουλή από έναν πετυχημένο businessman

Οι περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες και startuppers έχουν την τάση να κρατούν… κρυφές τις ιδέες τους. Θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους κάποιο «μεγάλο μυστικό», και αν το μοιραστούν με άλλους υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να κλέψει την ιδέα τους μέσα σε μία νύχτα.

Ο Frederic Kerrest προτείνει το ακριβώς αντίθετο. Ο ίδιος είναι συνιδρυτής, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και COO της εταιρίας Okta, και όπως λέει «το να κρατάς τις ιδέες σου για τον εαυτό σου είναι μεγάλο λάθος».

Μιλώντας στο website του MIT Sloan School of Management, ο Kerrest παραθέτει το σκεπτικό του: «Μοιράζομαι νέες ιδέες με όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ, όσο πιο συχνά μπορώ. Είμαι της γνώμης ότι το να κρατάς τις ιδέες σου για τον εαυτό σου είναι μεγάλο λάθος. Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να μοιραστούν τις ιδέες τους επειδή ανησυχούν ότι κάποιος θα τις κλέψει. Αυτό το είδος φόβου συνήθως σημαίνει ότι δεν έχετε την εμπειρία και την τεχνογνωσία που χρειάζονται για να σκέφτεστε 30 χρόνια μπροστά από όλους τους άλλους. Αλλά το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο φόβος μου δείχνει ότι η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα χωρίς εμπόδια, δείχνοντας ότι το μόνο που μετράει είναι το ποιος μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα. Αυτό δεν δημιουργεί βιώσιμη ανταγωνιστική διαφοροποίηση και καινοτομία μακροπρόθεσμα».

Ενώ συμπληρώνει: «Δοκιμάζω τις ιδέες παραθέτοντας τις σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων συνεργατών, συναδέλφων, πελατών, επενδυτών — σχεδόν σε οποιονδήποτε θα ακούσει. Με βοηθάει να δω το πρόβλημα που προσπαθώ να λύσω με διαφορετικές οπτικές και η λήψη feedback από νωρίς μου εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο μακροπρόθεσμα».

Εσύ με ποιους μοιράζεσαι τις ιδέες σου;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 2 =