αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην κάνεις αυτά τα 3 λάθη αν ψάχνεις για remote θέση εργασίας, λέει ένας career coach

Μην κάνεις αυτά τα 3 λάθη αν ψάχνεις για remote θέση εργασίας, λέει ένας career coach

Η remote εργασία είναι εδώ, και ήρθε για να μείνει. Εάν ελπίζετε να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε να εργάζεστε remote με πλήρη απασχόληση, είστε τυχεροί: O αριθμός των remote θέσεων έχει αυξηθεί τον περασμένο χρόνο και η σημερινή ανταγωνιστική αγορά εργασίας περιλαμβάνει πολλές ευκαιρίες.

Αλλά εδώ είναι ένα point: Για να βρεις μια remote θέση χρειάζεται να ακολουθήσεις διαφορετικές τακτικές, από αυτές που εφάρμοζες όταν έψαχνες μία παραδοσιακή θέση.

«Ο αριθμός των αιτούντων που βλέπουμε για κάθε remote αγγελία που δημοσιεύεται τελευταία έχει εκτοξευθεί στα ύψη», λέει στο CNBC ο career coach του FlexJobs, Toni Frana. «Αν δεν προσαρμόσετε την αίτησή σας ανάλογα, δεν πρόκειται να ξεχωρίσετε» τονίζει. Παρακάτω, ο Frana μοιράζεται τα τρία μεγαλύτερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της αναζήτησης μιας remote δουλειάς – και πώς να τραβήξετε το βλέμμα ενός υπεύθυνου προσλήψεων.

Λάθος Νο1: Κάνεις αιτήσεις για remote θέσεις μακριά από την βάση σου

Περίπου το 95% όλων των αγγελιών για remote θέεις εργασίας έχουν γεωγραφικό περιορισμό, είτε πρόκειται για συγκεκριμένη πόλη ή χώρα, σύμφωνα με το FlexJobs. Οι εταιρείες περιλαμβάνουν μια τέτοια απαίτηση με στόχο τη συμμόρφωση με τη φορολογική νομοθεσία και τη νομοθεσία περί αδειών ή μια υπάρχουσα πελατειακή βάση, μεταξύ άλλων λόγων. Η μη συμμόρφωση με την απαίτηση τοποθεσίας μιας εταιρείας μπορεί γρήγορα να οδηγήσει την αίτησή σας στη στοίβα απόρριψης.

Λάθος Νο2: Ξεχνάς να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου remote working skills

Οι εργοδότες αναζητούν υποψηφίους που μπορούν να μάθουν γρήγορα και να διαχειριστούν τον εαυτό τους σε ένα remote περιβάλλον. Επισημάνετε ειδικές remote δεξιότητες, όπως η διαχείριση χρόνου, η επικοινωνία, η οργάνωση. Και φυσικά γράψτε στο βιογραφικό σας για το πόσο καλά χειρίζεστε τα τεχνολογικά εργαλεία, για να εντυπωσιάσετε τους διευθυντές προσλήψεων. Εάν δεν έχετε εμπειρία εξ αποστάσεως εργασίας, ο Frana συνιστά να εξηγήσετε πώς χρησιμοποιήσατε τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων για να τα καταφέρετε στον πιο πρόσφατο ρόλο σας. ‘Η να αναφέρετε την ικανότητά σας να ευδοκιμείτε σε ένα περιβάλλον με γρήγορο ρυθμό στην αίτησή σας. Και οι δύο δεξιότητες «δείχνουν στον εργοδότη ότι έχεις ό,τι χρειάζεται για να είσαι επιτυχημένος απομακρυσμένος υπάλληλος», εξηγεί.

Λάθος Νο3: Πολλές αιτήσεις

Εάν επιθυμείτε να βρείτε μια τέτοια εργασία, το πιθανότερο είναι ότι ξοδεύετε ώρες κάθε εβδομάδα σαρώνοντας πίνακες ανοιχτών θέσεων εργασίας και υποβάλλοντας το ίδιο βιογραφικό παντού. Αλλά το να κάνεις… αμέτρητες αιτήσεις μπορεί να μην είναι καλό. Είναι ένα κοινό λάθος στο οποίο πέφτουν θύματα πολλοί άνθρωποι που αναζητούν εργασία, σημειώνει ο Frana. Αλλά τα άτομα που αναζητούν εργασία από απόσταση είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αυτό το λάθος, επειδή οι online θέσεις εργασίας μπορεί να είναι πιο casual. «Χρειάζεται χρόνος για να επεξεργαστείτε κάθε βιογραφικό ώστε να ταιριάζει με την περιγραφή της θέσης εργασίας, αλλά όσο πιο προσεκτική είναι η αίτησή σας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε έναντι του να βασίζεστε στον αριθμό των αιτήσεων που υποβάλλετε», λέει o Frana. Προτείνει να εστιάσετε σε ανοιχτούς ρόλους σε όχι περισσότερες από 5 εταιρείες που ευθυγραμμίζονται με την προσωπική αποστολή και τους επαγγελματικούς σας στόχους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 11 =