αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην εστιάζεις σε πράγματα που είναι hot τώρα»: O Jack Ma δίνει 4+1 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μην εστιάζεις σε πράγματα που είναι hot τώρα»: O Jack Ma δίνει 4+1 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τον Jack Ma έχουμε ξανά μιλήσει πολλές φορές εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ξεκίνησε από ένα χωριό της Κίνας, και ξεπερνώντας πολλά εμπόδια και απορρίψεις, κατάφερε να δημιουργήσει την Alibaba. Έναν τεχνολογικό κολοσσό. Ο γνωστός businessman βρέθηκε σε startup διαγωνισμό στο Χόνγκ- Κονγκ. Εκεί, έδωσε 5 συμβουλές προς τους νέους επιχειρηματίες.

Αξίζει να τις ακούσεις μια προς μια. Και να κρατήσεις… σημειώσεις. Άλλωστε ο Jack Ma, ξέρει πολύ καλά το πως χτίζεται μια ιστορία επιτυχίας.

1: Ένας σπουδαίος επιχειρηματίας είναι πάντα αισιόδοξος: Πάντα πρέπει να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον. Να εξετάζεις το πως μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα. Και να το κάνεις καλύτερα από τους άλλους.

2- Οι άνθρωποι που θα βάλεις γύρω σου, είναι τα πάντα: Πρέπει να βρεις τους σωστούς συνεργάτες. Ανθρώπους που δεν θα έρθουν μαζί σου επειδή είναι δουλειά. Αλλά επειδή πιστεύουν στο όραμα σου και στην μεγάλη αποστολή. Δεν υπάρχουν οι «καλύτεροι άνθρωποι» στον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι που ταιριάζουν με εσένα. Αυτούς ψάξε.

3- Θυσίες και υπομονή: Να είσαι προετοιμασμένος για έναν «μαραθώνιο». Αν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις σε 3 χρόνια, προετοιμάσου για 5 χρόνια προσπάθειας. Μην περιμένεις να φτάσεις στην επιτυχία μέσα σε μια νύχτα.

4- Μην εστιάζεις στα πράγματα που είναι hot τώρα: «Ένας από τους λόγους που εμείς πετύχαμε πριν 18 χρόνια, ήταν γιατί το ίντερνετ δεν ήταν hot ακόμα», λέει ο Jack Ma. Το ίδιο και το ηλεκτρονικό εμπόριο. «Κανείς δεν το πίστευε, αλλά εμείς το πιστεύαμε» συμπληρώνει. Προσπάθησε να είσαι διαφορετικός και καλύτερος από τους άλλους.

5- Μην περιμένεις τις ιδανικές συνθήκες: Μην περιμένεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις και το ιδανικό περιβάλλον, για να ξεκινήσεις. «Όταν όλα είναι έτοιμα, δεν υπάρχει ευκαιρία για εσένα», λέει ο Jack Ma. Πρέπει να κινηθείς ακόμα πιο γρήγορα και από την κυβέρνηση. Όταν η κυβέρνηση πει «όλα είναι έτοιμα», πρέπει να πας προς την άλλη κατεύθυνση, διότι πλέον δεν θα υπάρχει ευκαιρία για εσένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =