αρχικηVIRAL«Μην αφήνεις την πόρτα ανοιχτή, ενώ κάνεις ζεστό μπάνιο»: 8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

«Μην αφήνεις την πόρτα ανοιχτή, ενώ κάνεις ζεστό μπάνιο»: 8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

Διακοπές ίσον ταξίδι, απόδραση, διαφυγή σε νέους τόπους, άλλη γη, άλλα μέρη. Και μαζί με όλα αυτά έρχεται πακέτο η διαμονή σε ξενοδοχείο. Πέντε, τριών, δύο αστέρων, δεν έχει σημασία, το θέμα είναι να φύγουμε για λίγο, ν’ αδειάσει το κεφάλι μας. Ωστόσο, ακόμα κι εκεί πρέπει να προσέχεις. Γιατί υπάρχουν κάποια πραγματάκια που αν κάνεις, ίσως τα πληρώσεις πολύ ακριβά. Πιο ακριβά κι από το δωμάτιο.

Να πάρεις κάτι που σ’ αρέσει (ενώ δεν σου ανήκει). Ωραίο το μαξιλάρι του king size κρεβατιού, αφράτο και αναπαυτικό. Και η πετσέτα, μεγάλη, ό,τι πρέπει για το σπίτι. Αλλά μην μπεις στον πειρασμό να βάλεις στη βαλίτσα σου ούτε μια κρεμάστρα.

Να χαλάσεις/σπάσεις κάτι και να μην το πεις. Μην φερθείς κουτοπόνηρα, μην προσπαθήσεις να το κρύψεις, δεν έχει νόημα. Γιατί ίσως βρει τον μπελά του ένας εργαζόμενος. Γιατί μπορεί να βλάψεις τους επόμενους επισκέπτες. Άσε που αργά ή γρήγορα, θα αποκαλυφθεί.

Να μαγειρέψεις ενώ το δωμάτιο δεν έχει τέτοιες προδιαγραφές. Έφερες μαζί σου την τοστιέρα; το γκαζάκι; το καμινέτο; αν το δωμάτιο είχε προϋποθέσεις για μαγείρεμα, θα έχει και τα απαραίτητα αξεσουάρ. Αν δεν τα έχει, σημαίνει ότι θα πρεπει να τρώτε έξω.

Να αφήνεις την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή ενώ κάνεις (ζεστό) μπάνιο. Πρώτον για να μην πουντιάσεις και δεύτερον και κυριότερο για να μην «πιάσουν» οι αισθητήρες του δωματίου τους υδρατμούς, τους περάσουν για καπνό και μετά κάνεις κι άλλο ντους (από τους πυροσβεστήρες αυτή τη φορά).

 Να καλύψεις τους ανιχνευτήρες καπνού. Για να καπνίσεις. Για ό,τι γίνει, εγώ δε φταίω. Εσύ πάλι, ναι.

Να βράσεις στον βραστήρα οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό. Όπως γάλα, καφέ, ακόμα και τα φλιτζανάκια. Δεν είναι αποστειρωτής, ο βραστήρας είναι αυστηρά για νερό.

Να κοιμάσαι πάνω στα μαξιλαράκια του καναπέ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει ν’ αποφεύγεις γενικά, να ακουμπάς δηλαδή το πρόσωπό σου στα διακοσμητικά μαξιλάρια των ξενοδοχείων που ένας Θεός ξέρει πόσο καιρό έχουν να μπουν σε πλυντήριο.

Να εισάγεις προσωπικά δεδομένα μέσω hotel wifi. Passwords, κωδικοί καρτών κι άλλα τέτοια ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα καλό είναι να μην τα εκθέτουμε όταν η σύνδεση του wifi δεν είναι ιδιωτική και άρα προστατευμένη.

Πηγη: spirossoulis.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =