αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην ακολουθήσεις το πάθος σου»: Ένας διάσημος επενδυτής έχει μια διαφορετική άποψη, από αυτή που ακούμε συνήθως

«Μην ακολουθήσεις το πάθος σου»: Ένας διάσημος επενδυτής έχει μια διαφορετική άποψη, από αυτή που ακούμε συνήθως

«Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα στη ζωή, είναι αυτό που λέει να ακολουθείς το πάθος σου». Κάπως έτσι ξεκινά την μίνι ανάλυση του ο Mark Cuban. Είναι διάσημος επενδυτής και επιχειρηματίας. Ενώ αυτή τη στιγμή είναι και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks. Έχει μια διαφορετική άποψη από αυτή που ακούμε συνήθως. Όπως λέει, ο ίδιος ήταν παθιασμένος για να γίνει παίχτης του μπέιζμπολ ή μπασκετμπολίστας. Αλλά δεν είχε τις προδιαγραφές για να τα καταφέρει.

Δεν αρκεί να είσαι παθιασμένος για κάτι. Αντίθετα, πρέπει να δεις σε τι είσαι πραγματικά καλός και σε τι αφιερώνεις πολύ από τον χρόνο σου. Όπως εξηγεί ο ίδιος, συνήθως τα πράγματα στα οποία ξοδεύεις πολύ χρόνο μεγαλώνοντας, είναι αυτά στα οποία είσαι καλός. Και αν καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια δουλεύοντας πάνω σε αυτά, μπορείς να γίνεις ακόμα καλύτερος.

«Θα σας πω ένα μικρό μυστικό: Κανείς δεν παραιτείται από κάτι στο οποίο είναι καλός. Επειδή είναι διασκεδαστικό να είσαι καλός. Ειναι διασκεδαστικό να είσαι ένας από τους καλύτερους», λέει ο Mark Cuban.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν πρέπει να καθοδηγείσαι από το πάθος σου. Πρέπει να βλέπεις τα δεδομένα ρεαλιστικά, και να ρίχνεις όλη σου την προσπάθεια, σε αυτά στα οποία είσαι πολύ καλός. Μόνο έτσι θα γίνεις πετυχημένος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =