αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜε τι θα ασχολούνταν οι Bill Gates και Warren Buffett αν ξεκίναγαν σήμερα; Οι ίδιοι έδωσαν την απάντηση

Με τι θα ασχολούνταν οι Bill Gates και Warren Buffett αν ξεκίναγαν σήμερα; Οι ίδιοι έδωσαν την απάντηση

Έχουν και οι δύο μια μακρά πορεία στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Με σημαντικά επιτεύγματα στο βιογραφικό τους. Τι θα έκαναν όμως οι Bill Gates και Warren Buffett, αν ξεκινούσαν σήμερα από το μηδέν; Που θα επένδυαν και πως θα κινούνταν;

Οι δύο διάσημοι businessmen μίλησαν στο Columbia University. Με το event να μεταδίδεται live σε όλο τον πλανήτη μέσω Facebook. Παρένθεση: Πόσα χρόνια θα κάνουμε, άραγε, για να δούμε κάτι τέτοιο σε ελληνικό πανεπιστήμιο; Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε.

Η συζήτηση είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, με το κοινό -στην πλειοψηφία του νέοι- να κάνει πολλές ερωτήσεις. Ένα από τα πράγματα στα οποία αναφέρθηκαν οι δύο επιχειρηματίες, είναι το τι θα κάνανε αν ξεκινούσαν σήμερα την πορεία τους. Ο Gates, ο οποίος άφησε το Χάρβαρντ για να φτιάξει τη Microsoft στα ’70s, αποκάλυψε ότι αν ξεκινούσε σήμερα, θα επένδυε στην τεχνητή νοημοσύνη, την ενέργεια ή την βιολογία.

«Η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης είναι σε ένα υψηλό επίπεδο» σημείωσε ο Bill Gates.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι ο πλανήτης μας έχει ανάγκη από φθηνή και καθαρή ενέργεια, οπότε πρέπει να υπάρξουν μεγάλες καινοτομίες στο εν λόγω κομμάτι. Σε ότι αφορά την βιολογία, εκτιμά ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον, στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, του καρκίνου και της κατάθλιψης. Τριών σημαντικών προβλημάτων της ανθρωπότητας.

Από την μερία του ο γνωστός επενδυτής και δισεκατομμυριούχος, Warren Buffett, τόνισε ότι αν άρχιζε σήμερα από το μηδέν δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικά. Θα έκανε τις ίδιες επιλογές και θα γινόταν επενδυτής. Όπως είπε, ξεκίνησε να ασχολείται με τις επενδύσεις όταν ουσιαστικά ήταν παιδί, και η δραστηριότητα αυτή εξακολουθεί να είναι σηναρπαστική για τον ίδιο.

«Το διασκέδαζα στα 20 μου, στα 30 μου, και τώρα είμαι 86 και επίσης το διασκεδάζω» είπε χαρακτηριστικά ο Buffett.

Χαριτολογώντας μάλιστα, σημείωσε ότι πιθανόν… να μην είναι σε τίποτα άλλο καλός. Έδωσε και μια συμβουλή: «Συμβουλεύω τους μαθητές, όσο είναι δυνατόν, να ψάξουν τη δουλειά που θα έκαναν, αν δεν χρειάζονταν δουλειά».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 10 =